İsrail: 'Mısır ve Körfez'le İlişkilerimiz Harika'

İsrail: 'Mısır ve Körfez'le İlişkilerimiz Harika'

İsrail Savunma Bakanlığı sözcüsü Amos Gilad, şu anda Mısır ve Körfez ülkeleriyle ilişkilerinin hiç olmadığı kadar iyi olduğunu ancak bu ilişkileri gizli tuttuklarını söyledi

İsrail'in Gazze'ye saldırıları bir katliama dönüştü. Tüm dünyadan tepki çeken bu saldırılara Körfez ülkeleri sessiz kalıyor. Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz dün cılız da olsa İsrail'in katliamlarına karşı bir açıklama yaptı. Ancak bugün Huffington Post'ta çıkan bir yazı Mısır ve Körfez ülkelerinin İsrail'in katliamlarına neden sessiz kaldığını daha net bir şekilde ortaya koyuyor. Yazıda, Mısır ve Körfez ülkelerinin kamuoyundan gizli olarak İsrail'le ilişkilerini güçlendirdiği ve neredeyse müttefik haline geldikleri belirtiliyor.

İsrail Savunma Bakanlığı sözcüsü General Amos Gilad'ın açıklamalarının yer aldığı yazıda, Körfez ülkelerinin İsrail'le gizli şekilde ilişkilerini geliştirdiği kaydediliyor. Gilad açıklamalarında, "Herşey gizlice yürüyor, kamuoyuna açık değil. Fakat bizim Mısır ve Körfez ülkeleriyle olan güvenlik işbirliğimiz mükemmel. İçinde bulunduğumuz süreç, Körfez ülkeleriyle ilişkilerimizin en iyi durumda olduğu süreç. Mısır'la ilişkilerimizse geçtiğimiz yıl meydana gelen darbeden sonra oldukça gelişti" ifadelerini kullanıyor.

İran, El Kaide ve İhvan gibi grupların ortak düşman olduğu ve bunların, Körfez ülkeleriyle İsrail'i birbirine yakınlaştırdığı belirtilen yazıda, Gilad'ın şu ifadelerine de yer veriliyor, "Körfez ülkeleri ve Ürdün bizimle resmi olmayan bir müttefiklik kurdukları için oldukça mutlular. Araplar bunu kamuoyu önünde asla kabul etmeyecekler ancak onlar ortak alanları geliştirmeyi isteyecek kadar zekiler." 

dünyabülteni