İsrail Mescidi Aksa onarımını engelliyor

İsrail Mescidi Aksa onarımını engelliyor

Mescid-i Aksa'da bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Likud Partisi milletvekilinin başkanlık ettiği işgal parlamentosu Kenesset’e bağlı İçişleri Komisyonu, Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu ve özel bakanlık komisyonundan İslamî Vakıflar Dairesi’nin Mescidi Aksa’da sürdürdüğü bakım, onarım ve restorasyon işini durdurması için devreye girmelerini isteyerek, yakında Mescidi Aksa’ya kapsamlı bir denetleme için ziyarette bulunacaklarını duyurdu.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Müessesesi, dün yaptığı açıklamada Knesset’e bağlı İç Güvenlik Komisyonu'nun İslamî Vakıflar Dairesi tarafından Mescidi Aksa’da  yapılan bakım ve onarım işini görüşmek üzere Salı günü özel gündemle oturum düzenlediğini duyurmuştu.

Oturumda konuyu enine boyuna değerlendiren komisyon üyeleri, İslamî Vakıflar Dairesi tarafından yapılan onarım ve bakım işinin birinci heykelden kalma ahşaplar olmak üzere bölgedeki tarihi eserlere zarar verdiğini iddia etti.

El-Aksa Müessesesi yaptığı açıklamada Mescidi Aksa’nın sade Müslümanların malı olduğunu bir kez daha yineleyerek, Mescidi Aksa’nın Müslümanların mescidi ve Hz. Peygamber'in ilk kıblesi olduğunu ifade etti.