"İsrail, Mescid-i Aksa'yı Bölmek İçin Kampanya Yürütüyor"

"İsrail, Mescid-i Aksa'yı Bölmek İçin Kampanya Yürütüyor"

Kudüs Müessesesi, işgalcinin Mescid-i Aksa hakkındaki kirli planlarına tepki gösterilmesini istedi.


Filistin Enformasyon Merkezi
 

Uluslararası Kudüs Müessesesi, işgal rejimi parlamentosu Knesset'in Mescid-i Aksa üzerindeki Ürdün egemenliğini kaldırıp yerine işgal rejimi egemenliğini koyma girişimine karşı çıkılması çağrısında bulundu.

Knesset'in yarınki (18 Şubat Salı) oturumunda Ürdün'ün Mescid-i Aksa üzerindeki haklarının kaldırılarak İsrail'in egemenlik haklarının kabul edilmesinin tartışılması bekleniyor. Ürdün Hükümeti, işgal rejimini tehdit ederek tasarının yasalaşması halinde karşı adımlar atacağını söylemişti.

Uluslararası Kudüs Müessesesi tarafından yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, işgal rejiminin bu adımının Mescid-i Aksa'ya saldırı olduğu, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekan bakımından Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme planlarının bir parçasını teşkil ettiği ve Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınları meşrulaştırmayı hedeflediği ifade edildi.

Filistin Yönetimi'nden işgalcinin Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerindeki emelleri tamamen ortaya çıktıktan sonra müzakere seçeneğini gözden geçirmesini isteyen Kudüs Müessesesi, İsrail'in tehlikeli adımlarının ciddiye alınmasını ve İslam ümmetinin bu adımlara tepki göstermesini istedi.