İsrail Konsolosluğu Önünde 'Raid Salah' Eylemi

İsrail Konsolosluğu Önünde 'Raid Salah' Eylemi

Filistin 1948 İslami Hareket Lideri Raid Salah'ın 9 ay hapse mahkum edilmesi İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Konsolosluğun bulunduğu binanın önüne siyah çelenk bırakan eylemciler basın açıklaması yaptı.

Sabah saat 08.00'da Levent'te bulunan İsrail Başkonsolosluğu önüne gelen Uluslararası Genç Aktivistler Derneği'ne bağlı bir grup, Filistin 1948 İslami Hareket Lideri Raid Salah'ın 9 ay hapse mahkum edilmesini protesto etti. Grup adına yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:
 "Filistin 1948 İslami Hareket Lideri ve Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah, 2007'de verdiği bir Cuma hutbesinde sözde şiddete teşvik ettiği suçlamasıyla Siyonist işgalci rejim tarafından 9 ay hapse mahkum edilmiştir. Bugün tevkif edilerek cezaevine konulacaktır.
 İşgalci rejimin başbakanı Netenyahu'nun Kudüs muhafızı Raid Salah'a yönelik "Kudüs'ten uzaklaştırılmalı ve hapis cezası verilmeli" yönündeki açıklamaların ardından gelen bu ceza, kararın tamamen hukuk dışı ve siyasi olduğunu ortaya koymaktadır. Siyonist rejimin önünde tek yol vardır. Kudüs muhafızı Şeyh Raid Salah'ı bir an önce özgür bırakmak ve işgal ettikleri günden beri zulüm, kan ve gözyaşından başka bir şey getirmedikleri Mescidi Aksa'mızdan ve etrafı mübarek kılınan topraklarımızdan bir an evvel çekip gitmektir. Genç Aktivistler olarak inanıyoruz ki Raid Salah'ın hapis cezası bitmeden Kudüs ve Mescidi Aksa özgürleşecek ve biz Aksa'da buluşacağız"
 Grup açıklamanın ardından konsolosluğun bulunduğu binanın önüne siyah çelenk bıraktı.

İsrail Konsolosluğu Önünde
 Kaynak : DHA