İsrail kazdıkça kanayan yara

Siyonistler askeri soykırım harekâtlarına ara verince Filistin'e ilgimizi kaybettik (halbuki 'sivil' soykırım harekâtı –ambargo marifetiyle katliam ve yeni Yahudi yerleşim birimleri marifetiyle 'etnik temizlik'- bütün hızıyla devam ediyor).

Mitinglerde "Kanımız canımız sana feda olsun ey Aksa!" diye haykırdık, ama Mescid-i Aksa'ya yönelik suikast ile de ilgilenmiyoruz.

Nasıl ilgilenmeyiz?

Mescid-i Aksa'yı yıkmak istiyorlar, hiç şakası yok bu işin!

İsrail'de evlerin, okulların, yazıhanelerin, dükkanların duvarlarını süsleyen acayip bir poster var; Kubbetu's-Sahra ve Mescid-i Aksa fotomontajla kaldırılıp, yerine Süleyman Mabedi konulmuş...

Kimsenin şüphesi olmasın ki İsrail'in nihai hedefi budur.

Mescid-i Aksa'nın altındaki "arkeolojik" kazılar kesinlikle bu amaca hizmet ediyor.

Bu kazılara yüksek sesle dur demek lazım.

İslam dünyasını ayağa kaldırmak lazım.

Halkları, hükümetleri Mescid-i Aksa için seferber etmek lazım.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma ve Kültür Vakfı, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, MAZLUMDER, Medeniyet İlim Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği ile Mirasımız Derneği'nin oluşturduğu İstanbul Barış Platformu işte bu amaçla uluslararası bir Mescid-i Aksa Sempozyumu düzenliyor.

Bugün"

Sabah saat 9'dan itibaren"

Zeytinburnu Sanat ve Kültür Merkezi'nde"

"İsrail Kazdıkça Kanayan Yara" başlığı altında...

İstanbul Barış Platformu'nuın basın açıklamasında şöyle deniliyor:

"Özelde tüm İslam aleminin genelde de tüm insanlığın ortak mirası olan Mescid-i Aksa, eğer önlem alınmaz ise yakın bir gelecekte İsrail tarafından yok edilme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Mescid-i Aksa Sempozyumu ile, Mescid-i Aksa'nın günümüzde karşı karşıya olduğu tehditler, siyonizmin Aksa'ya, Kudüs'e ve halkına yönelik uyguladığı ihlaller, bölge uzmanları, kanaat liderleri ve insan hakları gözlemcilerinin tespitleri ışığında gündeme getirilecektir. Mescid-i Aksa Sempozyumu ile mescit altında sürdürülen kazılara son verilmesi, Aksa ve çevresindeki mabetlere konan tadilat yasaklarının kaldırılması, Mescid-i Aksa ve çevresinin ivedi olarak korunmasında uluslararası toplumun harekete geçirilmesi hedeflenmektedir.

Sempozyumun başta Filistin olmak üzere Uzakdoğu'dan Amerika'ya, dünyanın farklı bölgelerindeki kanaat önderlerini ve halkları Mescid-i Aksa duyarlılığı etrafında birleştirmesi; barış ve adaletten yana olan insanlığın gündeminde olan bir meselenin çözümüne katkıda bulunması amaçlanmaktadır. Nitekim, Mescidi Aksa Filistin meselesinin merkezi konumundadır. Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerin sonlandırılması ve mescidin korunmasına yönelik çalışmalar, Filistin meselesinin çözümüne da katkıda bulunarak özelde bölgede genelde ise dünyada barış ve adaletin tesisinde etkili olacaktır."

Bu soylu çabada yer alan herkese selam olsun.

Yeni Şafak

Bu yazı toplam 999 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar