İsrail 'Kamikaze İHA' Üretiyor

İsrail 'Kamikaze İHA' Üretiyor

İsrailli silah şirketi, intihar bombacısı gibi kullanılabilecek Harop adı verilen en son model bir İHA'yı Filistin'de test etti

İsrail askeri teknoloji şirketi Israel Aerospace Industries (IAI)'nin geçtiğimiz hafta yeni ürettiği İnsansız Hava Aracı (İHA) ile Gazze Şeridi'nde bir dizi test yaptığı ortaya çıktı. Testlerde denenen ise, insansız hava aracı Drone'un son sürümü olan Harop. Silah Ticareti Karşıtları (CAAT)'ndan Andrew Smith, Lübnan ve Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda yeni İHA'nın test edildiğini ileri sürüyor.
Newsweek'te yer alan ahabere göre, bu İHA, hedefleri üzerinde gezinme yeteneklerinin yanısıra, intihar bombası olarak kullanılabilecek kapasitede. Havada altı saat kalabilme özelliğinde olan Harop'ların, cephane olarak intihar bombacısına benzer, patlayıcıları hedeflerin üzerine fırlatıp patlatma özelliği de var. 
İsrailli şirket tarafından alıcılar açıklanmamakla beraber, geçen yıl Ocak ayında İngiltere tarafından yayımlanan bir raporda Almanya, Hindistan ve Türkiye'ye İHA ihraç edildiği iddia edilmişti. Andrew Smith, "İsrail, küresel drone pazarına hakim ve ne yazık ki savaşlar, çatışmalar devam ederken silah üreten şirketler para kazanmaya devam edecek " diyor.
 DÜNYA BÜLTENİ