İsrail itiraf etti: "Gazze'ye Yakın Yerleşkelerin Boş Kalması Hamas'ın Zaferi"

İsrail itiraf etti: "Gazze'ye Yakın Yerleşkelerin Boş Kalması Hamas'ın Zaferi"

İsrail Çevre Bakanı Amir Peretz, Gazze Şeridi'ne yakın Yahudi yerleşkelerinin boşaltılmış bir halde kalmasının Hamas Hareketi'ne zafer görüntüsü kazandıracağını söyledi.

srail Çevre Bakanı Amir Peretz, Gazze Şeridi'ne yakın Yahudi yerleşkelerinin boşaltılmış bir halde kalmasının Hamas Hareketi'ne zafer görüntüsü kazandıracağını söyledi.
İsrail Radyosu'na konuşan Peretz, işgal hükümetinin Gazze Şeridi'ne yakın yerleşkeleri ekonomik açıdan ve güvenlik yönünden desteklemesi gerektiğini ifade etti.
Programda konuşan İsrail Radyosu spikeri de Gazze Şeridi yakınlarında kurulu yerleşkelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerin evlerine dönmeye korktuklarını belirterek, Gazze Şeridi'nden atılan füzelerin yerleşkelere düşmeye devam ettiğini ve yerleşimcilerin ayrıca tünellerden de korktuklarını bildirdi.
İsrail televizyonu 2'inci kanalı, Gazze Şeridi yakınlarındaki yerleşkelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerden yüzde 90'ının kara operasyonunun başlamasıyla ve sınır bölgesindeki tünellerden gelecek saldırıların korkusuyla evlerini terk ettiğini açıklamıştı.