İsrail, IŞİD’e karşı savaşan Nusra’yı engellemek istemiyor!

İsrail, IŞİD’e karşı savaşan Nusra’yı engellemek istemiyor!

Bir süredir, İsrail-Suriye sınırında IŞİD ile Nusra arasında çatışmalar yaşanıyor. Suriye ile "muhalifler" arasındaki çatışmalara hep müdahale eden İsrail, bu çatışmalara hiç müdahale etmedi.

İsrail'in bir bölümünü işgal ettiği Golan Tepeleri'nde, bir süredir Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) bağlantılı gruplarla El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ve "ılımlılar" arasında çatışmalar sürüyor.
 IŞİD bağlantılı Cihad Ordusu ve Yermük Şehitleri Tugayı, son iki hafta boyunca Golan'a girmek için Nusra ve ona bağlı ÖSO grupları ile çatıştı. Nusra Cephesi, IŞİD bağlantılı grupları püskürtmeyi başardı.
 İsrail gazetesi Yedioth Ahronot'tan Alex Fishman'ın haberine göre, İsrail çatışmalar boyunca ilginç bir tutum takındı. Daha önce Suriye ordusu ile "muhalifler" arasında çatışmalar sırasında, Suriye'den seken havan toplarından Suriye ordusunu sorumlu tutarak ordu mevzilerini bombalayan İsrail, IŞİD-Nusra çatışmasına müdahil olmadı.
 Oysa çatışmalar sırasında, Golan'ın İsrail tarafındaki kısmına şarapnel parçaları isabet etti.
 Fishman'a göre bu, İsrail'in IŞİD'e karşı savaşan grupları engellemek istememesinden kaynaklandı.
 Haberde, İsrail güvenlik yetkililerinin, Nusra Cephesi militanları için "örgütün onlara önerdiği lojistik ve mali yardımdan faydalanmak isteyen yerel unsurlar" dediği aktarılıyor.
 Kaynak: Sol