İsrail ile Hizbullah arasında her An Savaş Patlak Verebilir

İsrail ile Hizbullah arasında her An Savaş Patlak Verebilir

İsrail'de yayın yapan Maariv Gazetesi, İsrail ile Hizbullah arasında her an savaşın patlak verebileceğini yazdı.

Maariv gazetesinde yer alan ve İsrailli askeri bir kaynaktan aktarılan bir haberde Hizbullah-İsrail arasında çok kısa bir süre içerisinde savaş patlak verebileceği, bu savaşın önceki seferlere oranla çok daha sert olacağı, İsrail ordusunun devamlı bir çatışmaya hazır olup olmadığı hususunda ise emin olmadıkları ifade edildi.

Habere göre geçtiğimiz Ocak ayında iki İsrailli askerin öldürülmesiyle sonuçlanan operasyon da İsrail’in büyük bir karşılık vermesi durumunda yeni bir savaşın patlak vermesine yol açabilirdi.

Öte yandan haberde Hizbullah’ın olası bir savaşta kullanacağı füze ve silahların önceki savaşa oranla çok daha büyük bir etkiye sahip olmasını bekledikleri belirtildi.

İsrail ordusunun olası bir savaşta yaşanması muhtemel olan durumlarla ilgili senaryolarından birine göre İsrail’e günlük olarak fırlatılan 150 ila 1000 civarındaki füze GPS sistemini hedef alacak. Hayfa şehri sakinleri ise bu füzelerin NH3 Amonyak gazı yüklü konteynırları hedef almasından yana endişeliler… Bu konteynırların içerisinde 15.000 tondan fazla amonyak gazı bulunduğu ve Hizbullah füzelerinin hedefi olmaları durumunda on binlerce İsraillinin ölümüne yol açacağı ifade ediliyor.

Hayfa sakinleri de bulundukları bölgenin kimyasal maddeler içeriyor olması hasebiyle ilk hedef alınacak olan yer olduğunu düşünüyorlar. Bu anlamda söz konusu bölgenin günlük olarak 1000 ila 1500 füzeyle bombalanması bölgede nükleer patlamanın yaşanması anlamına gelecektir. Henüz bu gaz yüklü konteynırları koruma altına almak amacıyla hiçbir girişimde bulunulmadı ama bu tahminlerin ciddiye alınması gerekmektedir.

İslami ANALİZ