Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

İsrail için sonun başlangıcı

İsrail'in korktuğu başına geldi.. Dün gece BM'de yapılan oylamada Filistin'in gözlemci ülke olarak BM'ye katılması 9'a karşı 138 oyla kabul edildi. Bu oylamada 41 ülke de çekimser kaldı..
 

Bu 9 ülkenin adını bir kenara not ediyoruz. Allah'ın ve ona inananların laneti ve Gazabı bu zalimlere destek verenlerin üzerine olsun! Sonra da 41 ülkenin..

Bana kalırsa bu sonuç, Filistin'in BM'ye gözlemci üye olarak kabul edilmesinin Filistin'e sağladığı kazanımlardan önce ve daha çok İsrail için çok daha ağır bir yenilgi ve darbe oldu..
 
Dünya devletlerinden İsrail dışında sadece 8 ülke İsrail'in yanında yer aldı..
 
Hangi, ülkeler bunlar? ABD ve Kanada'yı saymazsanız, geriye fazla bir şey kalmıyor. Mikronezya, Nauro, Palau, Panama ve Marşal Adaları. Nauro 21.3 km2 toprağı olan 10.200 nüfuslu bir ülke. Köy gibi bir şey.. Palau 20.842 nüfuslu bir başka ada. Eski sömürge adaları. Batılıların, İsrail'in kirli paralarını, işleyip akladıkları, kayıt dışına aldıkları, resmileştirdikleri kara parçaları bunlar. Panama'nın nüfusu 3.360.000. Pasifik'teki küçük adacıklar. Turistler gelip gidiyor o kadar. Marshall adaları 61.963 nüfusu ile küçük bir başka ada ülkesi. ABD'nin Hidrojen bombasını denediği bir alan..
 
ABD ve Kanada'yı çıkarsanız, kalanların tamamının nüfusu İsrail'in nüfusu, ya da Almanya'daki Türklerin nüfusu kadar bile değil..
 
Önceki gün Yardımeli derneği tarafından Ali Emiri'de Filistin halkı ile dayanışma günü yapılmıştı. Bir gün sonra Eyyüb Sultan'da Cuma namazı çıkışında şükrettik ve dua ettik hep birlikte. "Ashabı aksa" hareketinden bir grubla beraberdik Eyyüb Sultan camiinde..
 
Batı dünyası panik içinde. Ne olup bittiğine bir anlam veremiyorlar.. Her şey nasıl bir anda böyle altüst oldu.. "One minute", Mavi marmara, Arap baharı ve son olarak İsrail'in BM'de yaşadığı hezimet..
 
41 ülke de çekimser, tarafsız kalmış?
 
Kim bunlar, onlara bakalım bir isterseniz.. Büyük devletlerden hemen hemen kimse yok, İngiltere, Almanya, Hollanda, Avusturalya, Kore dışında.. Benim için Bosna Hersek sürpriz oldu. Anlaşılan federasyon içinde uzlaşma olmadı ve son sözü ABD söyledi.. Balkanlar'dan Bulgaristan, Karabağ, Estonya, Romanya, Makedonya, Moldova, Macaristan, Slovekya, Polonya, Hırvatistan var. Afrika'dan Kongo, Kamerun, Ruanda, Yeni Gine var. Geri kalanlar; Andora, Bahama, Barbados, Karaibler, Latvia, Haiti, Samoo, San Marino, Fiji, Malavi, Monako, Moğolistan, Yeni Gine, Paraguay, Vanuto, Togo, Tonga, Singapur gibi ülkeler.. Çoğu küçük, eski Asya'daki ya da Latin Amerika'daki Avrupanın sömürgelerindeki ada ülkeler, ya bunlara borçları var, ya da korkuyorlar..
 
Filistin şimdilik bağımsız bir devlet olacak belki ama, ilk etapta dilerim bir gün biladı Şam içindeki ülkeler bir araya gelip aralarındaki sınırları kaldırırlar..
 
Bütün bu mücadeleler ulusal bir çıkar savaşı değildi.. Orası Allah'ın kıblesidir. Manevi bir beldedir. Müminlerin ortak yurdudur..

Kudüs bizim için bir cihad ve şehadet mektebi, Ümmetin vahdetini temsil eden manevi bir merkezdir..
 
Filistin için de İsrail için de bu gün önemli bir gündür..
 
Kıyamet korkusu ile Tanrı'yı kıyamete zorlamak adına çılgınca işler yapan Siyonist dünya şimdi şaşkın ve çaresiz..
 
Onlar için gelecek günler, geçen günleri aratacak.. Helakları azgınlıkları ve zulümleri kadar büyük ve trajik olacak..
 
Batılı kahinler Aralık sonunda tarihin sonunun geleceği korkusu ile panik içindeler ve bütün bu gelişmeleri olağanüstü bir takım gelişmelere bağlıyorlar.. Gerçek, kendi işlerinde gizli. Rüzgar ekenlerin fırtına biçecekleri gün yaklaşıyor..
 
Bakalım şimdi İsrail bu sonuçtan nasıl bir ders çıkaracak. Bu işin faturası kime çıkartılacak.
 
Bakalım ABD ve Kanada daha ne zaman kadar İsrail'in peşine takılıp gidecek..
 
İsrail'e verilen kredi, tanınan süre bitti.
 
Kimse daha fazla, yenilen ata oynamak istemeyecektir..
 
İsrail'i sahiplenmenin sağlayacağı fayda ile bu işin getirdiği risk ve maliyet tartıldığında, İsrail'in bundan sonra daha da yalnızlaşacağını söylemek sürpriz olmayacaktır.
 
ABD de, Kanada da daha uzun bir süre İsrail'i savunamaz..
 
İsrail yenilmişttir. Kaybetmiştir.
 
Bu gerçek karşısında İsrail lobisinin, ruhanilerin, hükümetinin ve halkının vereceği karar ve uygulayacakları siyaset gelişmelerin yönünün ve hızının daha da netleşmesinden başka bir işe yaramayacaktır..
 
Dinle ey İsrail. Bu yol yol değil. Kendi cehennemine kendi sırtında odun taşıyan adamların haline benziyor halin.. Öfken aklından büyük.. Helakın yakındır.. Bir ateş çukurunun kenarındasın..
 
Karar senin. Kararın Filistin halkının akibetini değil, kendi akibetini belirleyecektir..
 
Selam ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 1362 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar