İsrail, Hz. İbrahim Camii Duvarına Bayrak Astı!

İsrail, Hz. İbrahim Camii Duvarına Bayrak Astı!

İşgal rejimi İsrail, Filistin el-Halil'de bulunan Hz. İbrahim Camii'ne yönelik küstahlıklarına devam ediyor.

İşgalci İsrail güçleri eşliğinde Batı Şeria’nın el-Halil kentinde bulunan Hz. İbrahim Camisi'ne baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler caminin duvarına İsrail bayrağını astı.

El-Halil İslami Vakıflar Dairesi Müdürü İsmail Ebu Halave, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işgalci İsrail askerleri korumasında hareket eden bir grup Yahudi yerleşimcinin Hz. İbrahim Camisi'nin batı duvarına işgalci İsrail bayrağını astığını söyledi.

Ebu Halave, açıklamasının devamında, Yahudi yerleşimcilerin bayrakları, “Bağımsızlık Günü” olarak kutladıkları işgalci İsrail’in kuruluş yıldönümünün yaklaşması dolayısıyla astıklarını belirtti.

Öte yandan, işgalci Yahudi yerleşimcilerin el-Halil kentindeki Yahudileştirme çabalarına dikkat çeken Ebu Halave, Hz. İbrahim Camisine İsrail bayrağının asılmasının, işgalcilerin camiye tümüyle el koyma ve camiyi Yahudileştirme çabaları kapsamı gerçekleştirildiğini belirterek, Hz. İbrahim Camisi'ni 2017 yılında Dünya Kültür Mirası listesine alan UNESCO'ya ve karar lehine oy kullanan devletlere meydan okuma anlamına geldiğini söyledi.

Bunun yanı sıra Ebu Havale, Hz. İbrahim Camisi'ne ve çevresindeki mekanlara yönelik ihlallerin, İsrail'in ve Yahudi yerleşimcilerin bu camiyi ve İslam dininin kutsal mekanlarını ele geçirme çabalarının delili olduğunu kaydetti.

Yahudiler, 1994 yılına kadar belli saatlerde İbrahim Camisi'nde bulunan "Hazreti İbrahim'in kabrini" ziyaret edebiliyordu.

Baruch Goldstien isimli aşırı sağcı Yahudi'nin 25 Şubat 1994'te cami cemaati üzerine ateş açarak 29 Filistinliyi öldürmesi ve 125'ini yaralamasının ardından İsrail yönetimi, "güvenlik" gerekçesiyle caminin yarısını Yahudiler için mabede dönüştürmüştü.

İsrail'in kontrolündeki El-Halil kentinde bulunan İbrahim Camisi çevresinde oturan yaklaşık 400 Yahudi yerleşimciyi bin 500 civarında İsrail askeri koruyor.