İsrail Hizbullah Savaşı'na Doğru

İsrail Hizbullah Savaşı'na Doğru

Siyonist rejim askeri kaynakları, İsrail’in Hizbullah ile çok şiddetli bir savaşa hazırlandığını belirtti....

Timesofisrael’in haberine göre; Siyonist rejimin Hizbullah ile şiddetli bir savaşa hazırlandığı belirtilirken, Hizbullah’ın elinde 100 bin füze ve 5 bin uzun menzilli füze bulunduğu ve aynı zamanda 2006'dan bu yana tüneller de kazdığı ifade edildi.

İsrail Kanal 2 televizyonunda konuşan siyonist rejim ordu komutanı, Gazze savaşının ardından İsrail ordusunun Hizbullah ile çok şiddetli geçecek bir savaşa için hazırlık için planlar yaptığını söyledi.

İsrail Kanal 2 televizyonuna konuşan Siyonist rejim ordusu 769. Hiram Piyade Tugayı komutanı Albay Dan Goldfus, “böyle bir savaş, 2.000’den fazla Gazzeli ve 72 İsrail askerinin öldüğü Gazze savaşından tamamen farklı olacak. İran destekli Hizbullah’a karşı hızlı, yıkıcı ve çok şiddetli bir şekilde hareket edilecek” dedi.

Hizbullah’ın elinde, Hamas’ınkinden 10 kat daha fazla 100 bin füzesinin bulunduğunu, bunların 5 bin tanesinin 1 tondan fazla başlık taşıma kapasitesinde uzun menzilli füzeler olduğunu, bu füzelerin Beyrut ve Lübnan'ın diğer dip bölgelerinde bulunduğunu belirten Albay Dan Goldfus, bu durum karşısında İsrail’in şu şekilde hareket edeceğini söyledi:

“İsrail’in demir kubbe sisteminin böyle bir saldırıya önleyemeyeceği için, İsrail ordusu çok hızlı bir manevra ve güçlü bir saldırı ile savaştan galip çıkmaya çalışacak.”

VELFECR