İsrail: Hizbullah İle Savaş Her An Patlak Verebilir

İsrail: Hizbullah İle Savaş Her An Patlak Verebilir

Yedioth Ahronoth Gazetesi Dünkü baskısında Kuzey Komutanlığı askeri kaynaklarına dayandırdığı haberinde Hizbullah ile yeni bir savaşın her an başlayabileceği yönünde egemen olan görüşü paylaştı...

Haberde Hizbullah ile yaklaşan savaşın tehlikelerinin çeşitli yönleri ele alınırken Hizbullah Lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın geçen yıl Celile'yi işgal ederiz tehdidi de değerlendirildi.

Hizbullah'ın İsrail askerlerine çok yönlü tuzaklarının da ele alındığı haberde, savaşın kısa sürede patlak vereceği öngörülüyor.

Gazze savaşında alınan başarısızlığın ardından İsrail'in Hizbullah'a karşı çok hızlı ve topyekün bir saldırı gerçekleştirmesinin beklendiğini öne süren gazete, Hizbullah'a saldırı halinde Esed'in de İsrail'e saldırabileceğini belirtti.

Hava Savunma sistemi açısından durumun hiç iç açıcı olmadığını belirten Yedioth, Ordu'nun yeterli araçlarının olmadığını, sınırdan sızma girişimleri karşısında da çok zor durumlar yaşayabileceğini yazdı. www.tevhidhaber.com

Binlerce füzenin İsrail topraklarına yağacağını yazan gazete, böyle bir durumda "şu an ki savunma sistemi ile İsrail için büyük bir felaket olur" diye ekledi.

Hizbullah'ın elinde yüzbinden fazla füze olduğunu belirten gazete Hizbullah'ın hergün 1000 füze ateşleyebilecek kapasitede olduğunu da habere ekledi.

Tevhidhaber