İsrail Hamas Savaşı Yaklaşıyor

İsrail Hamas Savaşı Yaklaşıyor

Siyonist askeri uzman Yuaf Zeytun Siyonist İsrail rejimi ve Hamas hareketinin ileride olası bir savaş için kendilerini hazırladıklarını açıkladı.

Yuaf Zeytun kaleme aldığı makalede yakın bir zamanda İsrail rejimi ve Hamas arasında askeri hareketliliğin yaşanabileceğine işaret ederek "Seçenekler arasında İsrail’in Filistin topraklarında ilerlemesi ve Hamas’ın tamamen yok edilmesi yer almakta” ifadelerini kullandı.

2014 yılında yaşanan son İsrail ve Hamas savaşında her iki tarafında tecrübe kazandığını belirten Yuaf Zeytun “ İleride yaşanacak yeni bir savaş için yeni senaryolar tasarlanmaktadır” açıklamasını yaptı.

“ İsrail ordusu özellikle Hamas’a karşı 2014 yılındaki savaşın ardından edindiği tecrübeleri de kullanarak yeni savaşta Hamas’a karşı savaş meydanında üstünlük kurmayı ümit etmekte” diyen Yuaf Zeytun, Hamas’ın kullandığı yer altı tünellerinin tespitindeki öneme işaret ederek “ Gazze’de elde ettiğimiz 10 yıllık tecrübe ile Hamas’a karşı İsrail rejiminin üstünlük kurması gerekir” dedi.

Yuaf Zeytun geçmişte İsrail rejimi ve Hamas arasında yaşanan her üç savaşta İsrail rejiminin tekrar en başa döndüğünü belirterek “ Hamas hareketi ise savaş sonunda askeri silah ve teçhizatını artırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Hamas’ın İsrail karşısında askeri potansiyelini artırdığına ve tecrübe kazandığına işaret eden Yuaf Zeytun Hamas’ın şehadet talebinde olduğunu ve İsrail rejimi ile savaşa girmekten çekinmeyeceğini belirtti.