İsrail Gözaltına Aldığı Filistinli Çocuklara İşkence Ediyor

İsrail Gözaltına Aldığı Filistinli Çocuklara İşkence Ediyor

Dünya Çocukları Savunma Hareketi’nin Filistin şubesi, Siyonist işgal rejimi zindanlarındaki Filistinli çocuk sayısında artış olduğunu belirterek, bu çocukların bir insanın yaşayamayacağı koşullarda tutulduklarını ifade etti.

Dünya Çocukları Savunma Hareketi’nin Filistin şubesi, işgal rejiminin sorgulama adı altında Filistinli esir çocukları tek kişilik tecrit odalarına koyma uygulamalarında artış olduğunu belirtti.

Filistinli çocuklarla ilgili ayrıntılı bir rapor yayınlayan hareket, geçen ay itibariyle işgal rejimi zindanlarındaki esir çocuk sayısının 307’ye ulaştığını belirterek, bir önceki aya göre esir sayısının %79,5 oranında arttığını hatırlattı.

Raporda, tutukluların ifadelerine göre işgal güçlerinin erkek çocukları öldürmekle, kız çocukları ise tecavüzle tehdit ettikleri belirtilerek, tehditlerin yanında birçoklarına fiziki ve psikolojik işkence uyguladıklarına dikkat çekildi.

Merkezin kendilerinden bilgi aldığı çocuklar, sorgu esnasında işgal askerlerinin kendilerine bağırıp çağırdıklarını, büyüklerine ağza alınmayacak küfürler ettiklerini, suçlamaları reddettiklerinde ise tekme tokatla üzerlerine çullandıklarını, kafalarına silah dayadıklarını, ne yazdığını bilmedikleri halde İbranice yazılmış kâğıtlara imza atmaya zorlandıklarını söylediler. (Hürseda Haber)