İsrail Genelkurmay Başkanı Kaçırılan Askerler İçin Ne Dedi ?

İsrail Genelkurmay Başkanı Kaçırılan Askerler İçin Ne Dedi ?

Gantz: "Kaçırılan Askerlere Ulaşacak Bir İpucu Henüz Yok"...

İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, halihazırda kaçırılan işgal askerlerini geri getirecek bir ipucu bulunmadığını belirterek, Batı Yaka'da yerel bir hücrenin bu tür bir eylem gerçekleştirmesini önlemenin çok zor ve hatta imkansız olduğunu söyledi.

Yediot Aharanot gazetesinin internet sitesinde dün (25 Haziran Çarşamba) yayınlanan konuyla ilgili haberde, işgal ordusunun Filistinlileri cezalandırma meselesini düşündüğü ve askerlerin Siyonist işgal subayını öldüren Ziyad Avvad'ın İzna köyündeki evinin yıkılmasını destekledikleri ifade edildi.

Gantz, işgal ordusunun ayrıca Filistinlilerin Ramazan ayında 1948'de işgal edilen Filistin topraklarına girişlerinin kısıtlanması konusunu incelediğini bildirerek, İsrail'in kaçırılan üç askerle ilgili dünya kamuoyunu etkilemekte zorlandığını söyledi.

Askerlerin geri getirilmesinin vakit alacağını ve her geçen gün hayatları için duyulan endişenin daha da artacağını kaydeden Gantz, onların halen hayatta olduklarının tahmin edildiğini bildirdi.

İsrail Genelkurmay Başkanı, bölgenin geniş olduğunu ve saklanmak için birçok yer bulunduğunu ifade ederek, kaçırılan askerleri geri getirmek için tüm güçleriyle çalışacaklarını belirtti.