İsrail Gazze'yi Vurdu: 3 Mücahid Şehid Oldu

İsrail Gazze'yi Vurdu: 3 Mücahid Şehid Oldu

İsrail Gazze'yi Vurdu: 3 Mücahid Şehid Oldu

Şehid olan Filistinlilerin İslami Cihad üyesi oldukları öğrenilirken 33, 23 ve 24 yaşlarında oldukları öğrenildi.

İslami Cihad: Ateşkes Sona Erme Aşamasında

Rafah'ın kuzeydoğusundaki Sofa Kapısı civarında bulunan hazır beton fabrikası yakınlarında Filistinli direnişçilerden oluşan bir gruba bugün (11 Mart Salı) işgal ordusunun insansız hava aracıyla gerçekleştirdiği saldırıda üç direnişçi şehit oldu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, insansız hava aracının direnişçilere en az bir füze attığını, saldırıda dört direnişçinin yaralandığını, hastane kaynaklarının yaralıların durumunun ağır olduğunu söylediğini, saldırıda üç direnişçinin de hayatını kaybettiğini, şehitlerin ve yaralıların Rafah'taki Avrupa Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, şehitlerin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri üyeleri 24 yaşındaki Şahir Ebu Şeneb, 23 yaşındaki Abduşşafi Muammer ve 24 yaşındaki İsmail Ebu Cevde olduğunu açıkladı.

Filistin direnişi bu sabah Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafah vilayetine bağlı Sofa bölgesi civarında düşen işgal ordusuna ait bir insansız hava aracını ele geçirmişti. Hava aracının düşmesinin ardından işgal ordusuna ait insansız hava araçlarının bölge üzerinde yoğun bir şekilde uçtuğu bildirildi.