İsrail Gazze'ye Saldırdı

İsrail Gazze'ye Saldırdı

Sderot kentinde bir binaya füze isabet ettiğini öne süren İşgal Ordusu Gazze Şeridi’nde İki Alana Hava Saldırısı Düzenledi

 

İşgal ordusu bu sabah (14 Haziran Cuma) erken saatlerde Gazze Şeridi’nde iki alana hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusu savaş uçaklarının Gazze kentinin güney doğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi’nin doğusunda yer alan direnişe ait “Tunus” alanına en az üç füze attığını söyledi.

İşgal ordusu savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin güneyindeki Yeni Gazze Limanı’na da dört füze attığı ifade edildi.

İşgal ordusu savaş uçaklarının Gazze Şeridi semalarında yoğun bir şekilde uçuş yaptığı ve saldırılar sebebiyle patlama sesleri duyulduğu kaydedildi.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırıları, Gazze Şeridi’nden atılan bir füzenin Sderot kentinde bir binaya isabet ettiğini açıklamasının ardından geldi.

İşgal rejimi medya organları, dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nden atılan bir füzenin Sderot kentinde bir binaya isabet ettiğini ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını öne sürdü.

 

Söz konusu saldırı, İsrail yerel basınının, Gazze'den İsrail'in güneyindeki Sderot kentine atılan roketin bir binaya isabet ettiğini duyurmasından birkaç saat sonra gerçekleşti.

İsrail polisinin açıklamasında, atılan roket nedeniyle can kaybı ve yaralanma olmadığı belirtilmişti.

İsrailli siyasetçilerden Hamas liderlerini hedef alma çağrısı
Söz konusu roket saldırısının ardından İsrailli siyasetçiler, Hamas liderlerine suikast düzenlenmesi ve Gazze'ye şiddetli bir karşılık verilmesi çağrısında bulundu.

İsrail Kamu Yayın Kurulunun (KAN) haberine göre, Mavi-Beyaz Partisi lideri Benny Gantz, "Saldırıya şiddetli şekilde karşılık verilmesi ve Hamas liderlerinin hedef alınması gerekir." dedi.

Eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman da Hamas'la varılan anlaşmaların iptal edilmesi ve İsrail'in caydırıcı gücünün yeniden kullanılması çağrısı yaptı.

Sderot Belediye Başkanı Alon Davidi de Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile hareketin Gazze sorumlusu Yahya es-Sinvar'a suikast düzenlenmesini istedi. Davidi, İsrail hükümetinin Gazze'ye geniş çaplı askeri operasyon düzenlemesi gerektiğini ifade etti.

aa