İsrail, Gazze'ye Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail, Gazze'ye Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait olduğu iddia edilen 100 noktaya hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze'den İsrail'in başkenti Tel Aviv'e dün gece atılan iki roketin ardından İsrail uçakları Gazze'de farklı noktaları havadan bombaladı. Bombalanan noktalar arasında Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'na bağlı deniz polisine ait noktalar olduğu kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından, saldırılarda olası can kaybına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Şu anda İsrail ordusu, Gazze'de terörist hedeflere saldırıyor." ifadesini kullandı.

İsrail ordusundan dün akşam yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nden Tel Aviv'e 2 roket atıldığı bildirilmişti.

Yerel basın söz konusu roketlerden birinin İsrail'e ait hava savunma sistemi "Demir Kubbe" tarafından havada imha edildiği, diğerinin ise Tel Aviv yakınındaki boş araziye düştüğünü yazmıştı.

İsrail Radyosuna konuşan ordu sözcüsü Ronen Manelis, Gazze'den atılan roketlerden Hamas'ı, İsrail basını ise İslami Cihad'ı sorumlu tutmuştu. Söz konusu iki hareket yaptıkları açıklamayla iddiaları yalanlamıştı.

Filistin İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, olayın takip edildiği, ulusal uzlaşıya aykırı hareket edenlerle ilgili harekete geçileceği ifade edilmişti.

İşgal ordusu gece saat 01:15’ten itibaren Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine bir dizi hava saldırısı düzenlerken saldırılarda karı koca iki kişi yaralandı ve evlerde maddi hasar meydana geldi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerine göre, işgal ordusu en az 45 hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıların Gazze Şeridi’nin tamamına yayıldığı, evleri ve sivil tesisleri, direnişe ait alanları ve tarım arazilerini hedef aldığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri sabah erken saatlerden itibaren gelişmeleri an be an aktarmaya devam ediyor.

İşgal ordusu bu sabah (15 Mart Cuma) 05:36’da Han Yunus’un batısındaki Yeni Liman yakınlarına iki füze attı.

Gazze’deki Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin bildirdiğine göre, işgal ordusu Esirler Bakanlığı’nın Ketibe Meydanı’ndaki temsil ofisine saldırdı ve binayı yerle bir etti.

İşgal ordusunun El-Meğazi Kampı’nda bir tarım arazisini ve Han Yunus’un batısındaki Ayn Calut alanını hedef aldığı kaydedildi.

İşgal ordusu ayrıca Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Filistin alanına, Han Yunus’un batısındaki liman çevresine ve İzzeddin El-Kassam Tugayları’na ait El-Bahriyye alanına saldırı düzenledi.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Bedr alanına en az 15 füze attığı belirtildi.

İşgal uçaklarının ve helikopterlerinin Gazze Şeridi semalarında uçmaya devam ettiği kaydedildi.

  

İşgal ordusu Tel Aviv’e iki füze atıldığını öne sürerken El-Kassam Tugayları, İslami Cihad ve Direniş Komiteleri: Füzeleri Biz Atmadık

 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, İslami Cihad Hareketi ve Direniş Komiteleri, Tel Aviv’e atılan füzelerin kendileri tarafından atılmadığını açıkladı.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, internet sitesinde yayınladığı açıklamada, dün gece düşmana doğru atılan füzelerden sorumlu olmadığını bildirdi.

Açıklamada, füzelerin Hamas liderleriyle Mısır güvenlik heyeti toplantı halindeyken atıldığına dikkat çekildi.

İslami Cihad Hareketi sözcüsü Davud Şihab da Tel Aviv’e füzeleri İslami Cihad’ın attığını öne süren İsrail’in iddiasını yalanladı.

Direniş Komiteleri ve askeri kanadı En-Nasır Salahaddin Tugayları da dün gece işgal altındaki topraklara atılan füzelerle ilgileri olmadığını açıkladı.

İşgal ordusu dün gece Gazze Şeridi’nden Tel Aviv’e iki füze atıldığını öne sürdü. İşgal ordusu füzelerden birinin havada imha edildiğini iddia etti fakat daha sonra Demir Kubbe hava savunma sisteminin füzelerden herhangi birini düşürmediğini söyledi.

Cuma sabahı İsrail bombardımanı...

 

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail savaş uçakları ve helikopterlerinin sabahın erken saatlerinden itibaren Gazze'deki 100 ayrı hedefi vurduğunu aktardı.

"Gazze Şeridi'ndeki roket silahlarının üretim merkezi ve bir dizi askeri nokta ile Gazze Şeridi'nin güneyindeki bir askeri eğitim bölgesi hedef alındı." ifadesini kullanan Adraee, Hamas'ın Gazze Şeridi'nin Er-Rimal Mahallesi'ndeki karargahının da vurulduğunu belirtti.

Hava saldırılarının Hamas'ın İsrail topraklarına attığı iddia edilen roketlere karşılık olarak yapıldığını kaydeden Adraee, "Sonuçta Gazze Şeridi'nde olup biten her şeyden Hamas sorumludur." ifadelerine yer verdi.

Ayrıca bu sabah Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyindeki Sderot kentine 4 roket atıldığını iddia eden Adraee, üçünün hava savunma sistemi "Demir Kubbe" ile havada imha edildiğini belirtirken, diğer rokete ilişkin bilgi vermedi.

Öte yandan İsrail Haaretz gazetesinin haberinde, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nden Tel Aviv'e atılan iki roketin yanlışlıkla atıldığı yönünde değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.

İsrail'in Kanal13 televizyonu ise, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin durum değerlendirmesi yapmak üzere pazar günü Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında toplanacağını duyurdu.

İsrail ordusundan dün akşam yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nden Tel Aviv'e 2 roket atıldığı bildirilmişti.

Yerel basın söz konusu roketlerden birinin İsrail'e ait hava savunma sistemi "Demir Kubbe" tarafından havada imha edildiğini, diğerinin ise Tel Aviv yakınındaki boş araziye düştüğünü yazmıştı.

İsrail Radyosu'na konuşan ordu sözcüsü Ronen Manelis, Gazze'den atılan roketlerden Hamas'ı, İsrail basını ise İslami Cihad'ı sorumlu tutmuştu. Söz konusu iki Filistinli grup da yaptıkları açıklamayla iddiaları yalanlamıştı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, olayın takip edildiği, ulusal uzlaşıya aykırı hareket edenlerle ilgili harekete geçileceği ifade edilmişti.

Gazze Şeridi'nden İsrail'in başkenti Tel Aviv'e iki adet roket atıldı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'den Tel Aviv'e iki roket atılması üzerine kentteki alarmların devreye girdiği belirtildi.

Ordu açıklamasında olaya ilişkin daha fazla bilgi verilmezken, İsrail basınında yer alan haberlerde söz konusu roketlerden birinin hava savunma sistemi "Demir Kubbe" tarafından havada imha edildiği, diğerinin ise Tel Aviv yakınındaki boş bir araziye düştüğü ifade edildi.

Netanyahu güvenlik kurmaylarını acil toplantıya çağırdı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ilerleyen saatlerde Tel Aviv'deki Genelkurmay Başkanlığı binasında güvenlik yetkilileriyle acil bir toplantı yapacağı kaydedildi.

İsrail basını roketlerin Filistin İslami Cihad Hareketi tarafından atıldığını iddia ederken, Filistinli direniş örgütlerinden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail, Tel Aviv'e atılan roketler nedeniyle Hamas'ı sorumlu tuttu

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'in başkenti Tel Aviv'e atılan iki roketten Hamas'ı sorumlu tuttu. 

İsrail Radyosuna konuşan ordu sözcüsü Ronen Manelis, roketlerin hangi grup tarafından atıldığını belirlemek için çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, "Roketlerin kim tarafından atıldığını henüz bilmiyoruz. Hamas Gazze'deki ana örgüt olduğu için orada olanlardan ve oradan atılanlardan o (Hamas) sorumludur." ifadelerini kullandı.

Öte yandan İsrail basını roketlerin Filistin İslami Cihad Hareketi tarafından atıldığını iddia ederken, İslami Cihad yaptığı açıklamayla bu iddiaları yalanladı. 

Bu açıklamanın ardından gözler Gazze Şeridi'nin kontrolünü elinde tutan Hamas'a çevrilirken, Hamas da yaptığı açıklamayla olayla alakalarının olmadığını duyurdu.

aa-fiem