İsrail Gazze'ye ateş açtı: Bir yaralı

İsrail Gazze'ye ateş açtı: Bir yaralı

İsrail güçlerinin Gazze'deki tampon bölgeye açtığı ateş sonucu Filistinli bir genç yaralandı

Gazze'nin kuzey bölgesinde bir Filistinlinin İsrail işgal güçleri tarafından atılan kurşunun isabet etmesi sonucu ayağından yaralandığı bildirildi. 
Gazze'deki Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, 20'li yaşlardaki bir Filistinlinin çakıl taşı topladığı sırada, İsrail askerlerin açtığı ateş sonucu yaralandığını ifade etti. Kudra, ayağından yaralanan Filistinli gencin durumunun iyi olduğunu, tedavi için hastaneye nakledildiğini kaydetti. 
Gazze'nin kuzeyindeki sınır şeridine 300 metre mesafedeki alanı "tampon bölge" olarak kabul eden İsrail, Filistinlilerin bu alanda tarım faaliyetleri yapmasını engelliyor. İsrail ve Filistin arasında 8 gün süren ve 160 Filistinlinin hayatına mal olan savaşın ardından 2012 yılında imzalanan ateşkes anlaşmasında söz konusu bölgenin Filistinli çiftçilerin kullanımına açılması kararlaştırılmıştı.
"GAZZE'DEN İSRAİL'E ROKET ATILDI" İDDİASI 
Öte yandan Gazze'den atılan bir roketin İsrail'in güney bölgesine isabet ettiği iddia edildi.
İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Filistinlilerin Gazze'den İsrail'in güneyine roket attığını, olayda yaralanan olmadığını ifade etti.
Lerner, roketin düştüğü konum hakkında ayrıntılı bilgi vermezken, Filistinli gruplar, söz konusu iddia hakkında henüz açıklama yapmadı.
Yedioth Ahronoth gazetesi ise Gazze Şeridi'nden atılan bir roketin, İsrail'in güneyindeki açık alana düştüğünü yazdı.