İsrail, Gazze'nin Yine Sınır Kapısını Kapatıyor

İsrail, Gazze'nin Yine Sınır Kapısını Kapatıyor

İsrail, "Sukot Bayramı" nedeniyle yarından itibaren Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatacak.

İsrail'in, Gazze Şeridi'nin tek ticari sınır kapısı Kerm Ebu Salim'i, "Sukot Bayramı" nedeniyle yarından itibaren salı gününe kadar kapatacağı bildirildi.

Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Müdürü Munir el-Galban yaptığı açıklamada, "İsrail yönetimi, Sukot Bayramı nedeniyle Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı yarından itibaren salı gününe kadar kapatacağını, pazar günü ise sınırlı miktarda yakıt sevkiyatı için kapıyı istisnai olarak açacağını bildirdi" dedi.

Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı, eylül ayında da Yahudi bayramları nedeniyle 12 gün kapatılmıştı.

İsrail'in 8 yıldır abluka uyguladığı Gazze'nin tek ticari kapısı Kerm Ebu Salim'in kapatılması, elektrik santralinin çalışması için gerekli yakıtın temin edilememesi nedeniyle, bölgede bir takım sıkıntılar yaşanmasına sebep oluyor.

Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Gazze'deki 4 ticari sınır kapısı, Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun (Erez) yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişinde kullanılıyor.

AA