İsrail Füze Savunma Sistemi Kuruyor

İsrail Füze Savunma Sistemi Kuruyor

İşgalci İsrail'in, Davut Sapanı adlı yeni orta menzilli füze savunma sistemlerini hava üslerine kurmaya başladığı bildirildi.

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Davut Sapanı adlı füze savunma sisteminin "mevcut ve gelecek tehlikelere karşı sivillere daha etkin bir şekilde koruma imkanı sağlayacağı" ifade edildi. Sistemin kurulma sürecinin birkaç hafta alacağı belirtildi.

İsrail'in Rafael Gelişmiş Savunma Sistemleri ve Amerikan kökenli Raytheon şirketleri tarafından geliştirilen Davut Sapanı, 70 ve 300 kilometre arasındaki füzeleri havada engellemek için dizayn edildi.

İsrail'in hâlihazırda sahip olduğu Demir Kubbe savunma sistemi kısa menzilli füzelere karşı kullanılıyor. İsrail ayrıca Ok (Arrow) adı verilen uzun menzilli füzelere karşı kullanılabilecek füze savunma sistemlerine de sahip.

Kısa menzilli füze savunma sisteminin Gazze'den gelebilecek roketlere, orta menzilli savunma sistemin Hizbullah'ın atabileceği füzelere, uzun menzilli sistemin de İran'dan gelebilecek tehditlere karşı kullanılma amacı taşıdığı belirtiliyor.