İsrail Filistinlilerin 'Sembolik Köyü'nü Yıktı

İsrail Filistinlilerin 'Sembolik Köyü'nü Yıktı

İsrail, Doğu Kudüs'te Filistinlilerin Yahudi yerleşim birimlerini protesto amacıyla kurduğu "sembolik çadır köyü" dağıttı.

İsrail buldozerlerinin çadırları söktüğü sırada bölgedeki Filistinliler İsrail'in projesine karşı çıkarak, oturma eylemi yaptı.

Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Hani Halebiyye, İsrail askeri birliklerinin köyü abluka altına aldığını ve buldozerlerin yıktığı çadırlardaki Filistinlilerin bölge dışına çıkarıldığını söyledi.

Halebiyye, "E1" olarak adlandırılan "Büyük Kudüs projesi" kapsamında gerçekleşen yıkımın amacının Kudüs ile Batı Şeria'yı birbirinden ayırmak olduğunu ifade etti.

 

"İşgal güçlerinin yaptığı halkın azmini kıramayacak"

Filistin Milli İnisiyatifi Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi ise köydeki çadırların 10. defa yıkıldığını söyledi.

Oturma eylemine katılan Bergusi, "İşgal güçlerinin yaptıkları halkın azmini kıramayacak ve direnişçiler köyü yeniden inşa edecektir. Onlar bir ev yıkarsa biz 100 ev inşa ederiz, bir ağaç sökerse bin ağaç dikeriz. Filistin halkı topraklarını ve özgürlüğünü savunmaktan geri durmayacaktır" dedi.

Bevvabetu'l Kudüs köyü, İsrail'in Doğu Kudüs'ten Ölü Deniz'e kadar uzanan yaklaşık 12 bin dönümlük arazinin "Filistinlilerden çıkarılmasını öngören" E1 projesi kapsamında yer alıyor. Filistinli aktivistlerin yerleşim birimi inşaatı için ayrılan bölgelerde kurduğu çadırlar daha önce de 9 defa sökülmüştü.

"E1" bölgesi, yaklaşık 40 bin Yahudi yerleşimcinin yaşadığı Ma'ale Adumim yerleşim birimini de içine alıyor.