İsrail Filistinlilerin Evlerini Yıkıyor

İsrail Filistinlilerin Evlerini Yıkıyor

İşgal Güçleri El-Halil'de Filistinliye Ait Evi ve Su Kuyusunu Yıktı

İşgal güçleri bu sabah (1 Mayıs Perşembe) El-Halil kentinin güneydoğusundaki Vadi El-Bakar bölgesinde bir evi yıktı ve bir su kuyusunu tahrip etti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan ev sahibi Muhammed Er-Recebi, bölgeye baskın düzenleyen işgal güçlerinin yıkım ekipleriyle kendi evine doğru yöneldiğini görüp şoke olduğunu, işgal güçlerinin 160 metrekarelik evi yıktığını ve daha sonra evin yanı başındaki su kuyusunu da tahrip ettiğini söyledi.

Yetkililere seslenerek işgal güçlerinin yıkımlarına son vermek üzere bir an önce harekete geçmelerini ve yıkılan evine karşılık kendisine tazminat verilmesini isteyen Er-Recebi, oturacak başka evinin olmadını bildirdi.

İşgal güçlerinin Filistin uzlaşısının ilanından bu yana yıkım faaliyetlerini hızlandırdığı kaydedildi.

Öte yandan Yahudi yerleşimciler bugün El-Halil'in doğusundaki Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi yakınlarından geçen 60 nolu yol üzerinde Filistinlilere ait araçları taşladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Yahudi yerleşimcilerin taşladığı araçlarda maddi hasar meydana gelirken araçlarda bulunanlardan yaralanan kimse olmadı

 

fiem