"İsrail Filistinli Çocukları Korkutmaya Çalışıyor"

"İsrail Filistinli Çocukları Korkutmaya Çalışıyor"

Filistin Esirler ve Serbest Bırakılanlar Komisyonu, İsrail askerlerinin gözaltı operasyonları sırasında Filistinli çocukları korkutmaya çalıştığını ileri sürdü.

Komisyon'dan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail askerlerinin, gözaltılar sırasında çocuklara saldırdığı, darb, küfür ve bağırma yoluyla onları korkuttuğu" savunuldu.

Operasyonların genelde gece geç saatlerde gerçekleştiğine dikkati çekilen açıklamada, "Askerler, çocukları korkutmak ve itirafa zorlamak için acımasızca davranıyor" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Çocuklar gözaltına alındıktan sonra götürüldükleri sorgu merkezlerinde "Çocuklar sorgu merkezlerinde tehdit ediliyor, koridorlarda üzerlerine saldırılıyor, gözleri bağlı, elleri ve ayakları kelepçeli halde uzun süre soğukta bekletiliyor. Sorgu ve işkence üslupları konusunda yetişkinlerden farklı bir muamele görmüyor."

İsrail askerlerinin, bu sabah El-Halil kentinde 9 yaşında Filistinli bir çocuğu, çarşamba günü de El-Halil ile Kudüs kentlerinde düzenlediği baskın ve aramalarda, çocuk yaştaki 11 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtilmişti.

İsrail askerleri, sık sık Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilerin evlerine baskın düzenliyor.

Filistin tarafından yayınlanan resmi verilere göre, İsrail'deki hapishanelerde 7 bin Filistinli tutuklu ve mahkum bulunuyor.

AA