İsrail, El Halil'de Filistinlilerin evlerini yıktı

İsrail, El Halil'de Filistinlilerin evlerini yıktı

İsrail güçleri, üç Yahudinin kaçırılması olaylarına karıştıkları iddiasıyla El Halil'de iki Filistinlinin evini yıktı

İsrail işgal güçleri, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde Filistinlilere ait 2 evi yıktı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, sabahın erken saatlerinde İsrail işgal askerleri eşliğinde El-Halil kentine gelen yıkım ekipleri, "3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılması olayının zanlısı" ve "İsrail birimlerine yönelik eylemlerde" bulunmakla suçlanan Amir Ebu Ayşe ve Hisam El-Kavasma'ya ait evlerini yıktı, Mervan El-Kavasma'nın evinin ise çevresini beton bariyerlerle kapattı.

Filistinlilerin olaya tepki göstermesi üzerine İsrail güçleri gruba müdahale etti. Onlarca Filistinlinin İsrail askerlerinin attığı plastik mermi ve gazdan etkilendiği belirtildi.

İsrail 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Kaybolan kişilerin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü.

Bu olayların ardından İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Saldırılarda bugüne kadar 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 10 binin üzerinde kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs'te bu nedenle düzenlenen gösterilere müdahalenin yanı sıra Filistinlilere ait bir çok ev ve iş yerine düzenlediği baskınlarda çıkan olaylarda şimdiye kadar 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.