İsrail Dün Çatışmalarda 55 Askerinin Yaralandığını Duyurdu

İsrail Dün Çatışmalarda 55 Askerinin Yaralandığını Duyurdu

Siyonistlerin Kanal 2 televizyonu dünkü (28 Temmuz Pazartesi) çatışmalarda ve Filistinli direnişçilerin...

Siyonistlerin Kanal 2 televizyonu dünkü (28 Temmuz Pazartesi) çatışmalarda ve Filistinli direnişçilerin eylemlerinde birçoğu ağır olmak üzere 55 işgal askerinin yaralandığını haber verdi.

Siyonistlerin Kanal 2 televizyonu, Askalan'daki Barzilai Sağlık Merkezi'ne 24 saat içinde 51 yaralı askerin getirildiğini ve bazılarının durumunun ağır olduğunu bildirdi. Televizyon 4 yaralı askerin de Tellu'r-rebi (Tell Hashomer)'deki Shaim Sheba Sağlık Merkezi'ne getirildiğini onların da üç tanesinin durumunun ağır olduğunu haber verdi.

Kanal 2 yaralı askerlerle ilgili haberinde Gazze'ye yönelik savaşın başlangıcından bu yana yaralanan askerlerin sayısının da 400 olduğunu ifade etti. İşgal rejiminin resmi açıklamalarına göre öldürülen asker sayısının da 53 olduğu iddia ediliyor.

İşgalcilerin askerî kayıplarıyla ilgili bilgilerin kamuoyuna açıklanması konusunda sıkı bir denetimin sürdürülmesinden dolayı gerçek kayıplarının bunun çok üstünde olduğu tahmin ediliyor.

Filistin direnişi tarafından verilen bilgilerde ise dün Şucaiyye ve Nahil Uz'da gerçekleştirilen eylemlerden sonra en az 110 işgalci askerin öldürüldüğünün tespit edildiği duyuruldu.

Direnişçilerin attığı füzelerden dolayı işgalcilerin yerleşimcilerinden ölenlerin sayısının 4, yaralananların sayısının da 700 olduğu ifade ediliyor. Yaralananların bir çoğunu füzelerin düştüğü bölgelerde aşırı korku yüzünden şoka girenler oluşturuyor.

Filistin direnişi karşısında askerlerinin büyük kayıplar verdiğini gören siyonist katiller bunun intikamı için savunmasız insanların üzerine bombalar yağdırıyor. Dün bayramın birinci gününde bir hastanenin salıncağıyla eğlenen on çocuğu kasten hedef alarak şehit eden katiller bayramın birinci gününün gecesini ve ikinci gününün sabahını da katliamlarla geçirdi. Gece boyunca ve sabahleyin gerçekleştirilen katliamlarda şehit edilenlerin sayısının altmış olduğu tahmin ediliyor. Bunların da büyük çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor.

 

Fiem