İsrail DAEŞ'e Tek Kurşun Atmadı

İsrail DAEŞ'e Tek Kurşun Atmadı

A Haber'de Orhan Sali'nin moderatörlüğünde yayınlanan Diplomasi programının bu haftaki konuğu Avrupa Parlamentosu Eski Milletvekili Ozan Ceyhun'du. DAEŞ ve İsrail ilişkisi ile ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Ceyhun, 'Nasıl oluyor da Ortadoğu'da her şeyi

A Haber'de Orhan Sali'nin moderatörlüğünde yayınlanan Diplomasi programının bu haftaki konuğu Avrupa Parlamentosu Eski Milletvekili Ozan Ceyhun'du. DAEŞ ve İsrail ilişkisi ile ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Ceyhun, 'Nasıl oluyor da Ortadoğu'da her şeyi karıştıran ve her şeye bulaşan İsrail, DAEŞ'e tek bir kurşun bile sıkmıyor' dedi.

ORTADOĞU'YU KARIŞTIRAN İSRAİL, DAEŞ'E TEK BİR KURŞUN ATMADI
Ben bugüne kadar İsrail'in DAEŞ'e yönelik tek bir kurşun sıktığını görmedim. İsrail'in bu coğrafyada her şeye bulaştığını gördüm bu yaşıma kadar, İsrail'in bu coğrafyada kendisi açısından tehdit ihtiva eden, kendi çıkarları açısından, varlığı, güçlenmesi, palazlanması sakıncalı olan her şeyin tepesine bindiğine tanık oldum. Ama DAEŞ olayında, nasıl bir olaydır ki bu, Ortadoğu'da Suriye'de Irak'ta bu kadar çok toprak parçasına sahip olacak, bu kadar çok palazlanacak ama İsrail'in hiçbir şekilde askeri tepkisine veya başka bir önlemine maruz kalmayacak. Bu çok kafa karıştırıcı bir durum. İsrail'in tolere ettiği bir terör örgütü mevcut Ortadoğu'da. Suriye'de güçlü, Irak'ta güçlü ki düşünün Suriye savaş uçakları DAEŞ veya kendi Özgür Suriye Ordusu'na karşı savaşırken, bir milim İsrail sınırına geçtikleri zaman vuruluyorlar. DAEŞ'e zarar versin, benim çıkarımadır, Suriyeliler birazda DAEŞ tarafında güç ve kan kaybetsinler diye bir çıkar bile gözetmiyor. Bütün bunların olduğu ortamda ben şunu sorguluyorum, acaba DAEŞ gerçekten Suriye ve Irak'ta bir temizlik operasyonunun bir parçası mı? Çünkü DAEŞ gerektiğinde işi bitirilmesi zor bir olay değil. Gerektiğinde düzenli ordular o araziye girdiklerinde o çapulcular kalmaz. Ortadoğu'nun çapulcuları DAEŞ dediğimiz olay.