İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'den ırkçılık itirafı

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'den ırkçılık itirafı

Diyarbakır'da katıldığı bir toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, PKK'ye gönderme yaparak, molotof ve silah sesleri arasında barışın yapılamayacağına dikkat çekti.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından, AK Parti Ekim Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı’nın 13.’sü yapıldı.

 

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti yönetimi ve partililer katıldı.

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, toplantıda yaptığı konuşmada, barutun, silah seslerinin ve molotofların etrafında barış yapılamayacağını söyledi.

 

“Türkiye’de her türlü baskı ve zulmün yapıldığı dönemler oldu”

Türkiye’de her türlü baskı ve zulmün yapıldığı dönemlerin olduğuna değinen Kurtulmuş, “Barış, barut kokuları arasında, silah sesleri arasında ve bir takım cinayetler etrafında olmaz. Barışın olabilmesi için güvenliğin, esenliğin olabilmesi lazım. Bu anlamda, vatandaşın da sokakların da güvenliğini sağlayacağız. Bu ülkede çok faili meçhul cinayetler oldu, 68 tane siyasi parti kapatıldı. Başbakanlar asıldı. Başbakanların altından koltuklar zorla alındı. Türkiye’de her türlü baskı ve zulmün yapıldığı dönemler oldu. Diyarbakır cezaevinin ne kadar ağır bir işkence hane haline getirildiğini hepimiz biliyoruz. Ama bu ülkede diğer ülkelerde olmayan bir şey oldu. Ne olursa olsun, hangi darbe ne yaparsa yapsın sonunda sandık ortada oldu. Sandık ortada olduğu için bu millet makul sesin etrafında birleşti.” dedi.

 

“Bölge insanını daha fazla bölmenin sonuçlarını elde etmeye çalışıyorlar”

Kurtulmuş daha sonra, “Büyük güçler bir hegemonya içinde dünyayı yönetmeye çalışıyor. Şimdi yeniden sınırlar çizmek istiyorlar. Yeniden bu bölge insanlarını bir büyük karmaşanın içerisine getirerek daha fazla bölünmenin, daha fazla parçalamanın sonuçlarını elde etmeye çalışıyorlar. Ama bu toprakların çocukları, daha fazla bölünmenin, parçalanmanın değil daha fazla birliğin, daha fazla dirliğin, daha fazla beraberin işini yapacak ve inşallah bu planlara fırsat vermeyecektir.” ifadelerini kullandı.

 

“Suskun kalırsak birkaç yüz terörist, Diyarbakır’a zarar verir”

Kobani bahanesiyle çıkan olaylarda insanların sadece sakallı oldukları için katledildiklerine dikkat çeken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Mehmet Mehdi Eker ise, barışı sabote etme girişimlerine fırsat verilmemesini istedi.

 

Bakan Eker devamla, “Biz, kandan ve gözyaşından beslenen anlayışı reddediyoruz. Bu kurşunları sıkanlar birilerinin taşeronluğunu yapıyorlarsa yapsınlar. Biz, geri dönmeyeceğiz. Barışı sabote girişimine, sadece sakallı diye katledilenlere yapılanlara, yağmalamalara meydan vermemeliyiz. Biz suskun kalırsak gözü dönmüş birkaç yüz terörist, Diyarbakır’da zarar verir.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/M. Zeki Aygur-İLKHA)