İsrail Cenazeleri Teslim Etmeyecek

İsrail Cenazeleri Teslim Etmeyecek

İsrail dün Kudüs’te üç İsraillinin öldüğü saldırıları gerçekleştiren iki Filistinlinin cenazelerini ailesine teslim etmeme kararı aldı.

İsrail Polisi Sözcüsü Luba Samri, hükümetin İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan tarafından sunulan ‘cenazelerin iade etmeme’ önerisini kabul ettiğini söyledi. Samri, Filistinlilerin cenaze törenlerini ‘terör propagandasını ve provokasyon yapmak için kullandığı’ gerekçesiyle böyle bir karar alındığını öne sürdü.
Sözcü, cenazelerin, İsraillilere yönelik saldırılar düzenleyen Filistinlilerin cesetlerinin defnedildiği özel kabristanda toprağa verilebileceği seçeneğinin görüşüldüğünü belirtti.
Çarşamba günü, Kudüs’te iki ayrı saldırı gerçekleşmişti. İki Filistinlinin yolda giden bir otobüste gerçekleştirdiği silahlı saldırıda iki İsrailli öldü. Eylemcilerin biri öldü diğeri ise yaralandı. Kudüs’ün bir ayrı bölgesinde bir Filistinli otomobilini bir grup İsraillinin üzerine sürdü. Olayda eylemi gerçekleştiren Filistinli ile bir İsrailli öldü 5 kişide yaralandı. 
Batı Şeria'nın Beyt lahim kentinde bir protestoda, İsrail güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada 1 Filistinli öldü.
İsrail güvenlik güçlerinin ve yerleimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırı ve ihlalleri nedeni ile ivma kazanan şiddet olaylarında Ekim ayının başından bu yana yaklaşık 30 Filistinli öldü. Bin 400 kişi de yaralandı.