İsrail Casusu İçin  5 Siyonist'i Feda Etmiş

İsrail Casusu İçin 5 Siyonist'i Feda Etmiş

İsrail'in Hizbullah içindeki casusunun deşifre olmaması için 5 Siyonisti kurban verdiği ortaya çıktı.-

Kuveyt'te yayın yapan Er-Ra'y Gazetesi'nin haberine göre, Hizbullah’ın içindeki MOSSAD casusu Muhammed Şurba ile  ilgili yürütülen soruşturmada Şurba’nın, Bulgaristan’da 5 Siyonistin ölümüne yol açan Burgaz eylemini düzenlenmeden önce işgalci İsrail yönetimini haberdar ettiği, ancak üst düzey siyasi ve askeri tarafların Şurba’nın durumunu açığa vurmamak amacıyla operasyonu gizleme yönünde karar aldıkları ortaya çıktı.

Şurba’nın kendisiyle irtibatlı olduğu Siyonist komutanı operasyonun durumundan haberdar etmesi üzerine komutanın, operasyonun Siyonistlerin ölümüne sebep olacak nitelikte olması hasebiyle konuyu üst düzey taraflara taşımaya karar verdiği anlaşıldı. Bunun üzerine üst düzey taraflar da 2007’den beri beklentilerinin çok üstünde destek veren ajanlarının operasyonunu onayladı.

Lübnan’ın Sur şehrine yakın bir beldeden olan Muhammed Şurba soruşturmada anlattıklarına göre casusluk görevi boyunca 800.000 Dolar elde etti, bunun büyük bir kısmını da Lübnan’ın güneyinde arsa ve daire satın alarak harcadı. 

Şurba'nın Güney Amerika’da, Azerbaycan’da, Hindistan’da, Türkiye’de, Tayland’da, Kıbrıs’ta MOSSAD adına çeşitli operasyonlar düzenlediği, Hizbullah’ın içerisinden Hüseyin Atris, Hüsam Yakup gibi çeşitli isimlerin tutuklanmasına yol açtığı biliniyor. Nitekim son olarak Peru’da hiçbir geçerli delile dayanılmaksızın Muhammed Hemder’in tutuklanmasına yol açmış, Hemder daha önceden benzeri görülmemiş bir şekilde 180 gün gözaltında kalmıştı.

Yine Şavraba’nın Siyonist hükümet içerisinde Hizbullah’a çalışan kişilerin de tutuklanmasına yol açtığı, söz konusu kişilerin görevlerinden birinin de Genelkurmay Başkanı Gabi Ashkenazi’yi gözetlemek olduğu biliniyor. Bu şekilde Hizbullah’a çalışması sebebiyle tutuklanan kişilerin sayısı 17… Son olarak Zahir Ömer Yusuf isminde bir kişi Mekke’de tutuklanmıştı.

Öte yandan eski Siyonist Ordu Bakanı Ehud Barak için önceden planlanmış olan bir operasyonun engellenmesine yol açtığı da ortaya çıkan Şurba’nın İran Devrim Muhafızlarına mensup bazı kişilerin de tutuklanmasını sağladığı, bunlardan birinin Bakü’deki Siyonist elçiliğe yönelik terör eylemi planlamak ve eyleme katılmak suçundan 15 yıl hapse mahkum edildiği bildirildi.

Muhammed Şavraba’nın görevi ve pozisyonu itibarıyla Hizbullah’ın içerisindeki her türlü kişiyle görüşme hakkına sahip biri olduğu ifade edilirken, Hizbullah'ın içindeki bu casus krizinin ilk olmadığı belirtildi.

Muhammed Şavraba’dan önce Hizbullah içerisinde ortaya çıkan ajanlardan biri de CIA’e çalışan Ebu Turab adıyla tanınan Muhammed El-Hac’dı. Muhammed El-Hac Hizbullah’ın iç yapılanmasıyla ilgili CIA’e ayrıntılı bilgi vermiş, ortaya çıkmasından sonra Hizbullah içinde yeniden örgütlenmeye gidilmişti. 

islami ANALİZ