İsrail baskınlarını arttıracağını açıkladı

İsrail baskınlarını arttıracağını açıkladı

İsrail ordusundan Nitzan Alon, kaçırıldığı iddia edilen Yahudi yerleşimcilerle ilgili operasyonları arttıracakalrını açıkladı

İsrail'in, kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimciyle ilgili sürdürdüğü operasyonları genişleterek devam ettireceği bildirildi.

Ordu radyosunun haberine göre, bölge komutanı Nitzan Alon, "İsrail güçleri, saldırganların yakalanması ve kaçırılan vatandaşları selametle bulmak için operasyon alanını genişletecektir. Hamas bu işten zararlı çıkacak ve gerçekleştireceğimiz operasyonlarla alması gereken mesajı alacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler'deki (BM) İsrail daimi temsilcisi Ron Bruce ise gazetecilere yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'ni, kayıp 3 Yahudi yerleşimciyle ilgili sert bir dille kınama yayınlamasını istediğini kaydetti.

İsrail yönetimi, geçen perşembe gecesi, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia ederek Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti. Ordu birlikleri de Batı Şeria'da Hamas üyelerinin evlerine düzenlediği baskınlarda, arasında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin bulunduğu yaklaşık 200 kişiyi gözaltına almıştı.