“İsrail ateşkese bağlı kalmalı”

“İsrail ateşkese bağlı kalmalı”

“İsrail ateşkese bağlı kalmalı”

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsrail'in ateşkese bağlı kalması konusunda Mısır'a çağrıda bulundu.

Hamas'ın basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, "Heniyye, Mısır istihbaratını telefonla arayarak, İsrail'in, Mısır öncülüğünde Filistinli gruplarla vardığı ateşkese bağlı kalmasının, takip edilmesi gerektiğini söyledi" denildi.

Heniyye'nin, ateşkesin sağlanması ve Filistin meselesinde Mısır'ın üstlendiği rolü övdüğü aktarılan açıklamada, Mısırlı yetkililerin ise ateşkese ilişkin çalışmalara devam edildiği bilgisini verdiği kaydedildi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde 26 Ağustos'ta varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

Gazze'ye 51 gün süren saldırılarda 578'i çocuk 2 bin 147 Filistinli hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi yaralandı. Gazze'den atılan roketler sonucu ve Filistinli direniş gruplarının operasyonlarında ise 66'sı asker, 4'ü sivil ve 1 yabancı uyruklu işçi 71 kişi öldü.