İsrail Alev Alev Yanıyor !

İsrail Alev Alev Yanıyor !

Netanyahu Rusya, Yunanistan ve Hırvatistan'dan yardım istedi

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu dün (23 Kasım Perşembe) yaptığı açıklamada, önceki gün başlayan ve ülkenin çeşitli bölgelerine yayılan yangınları söndürmek için Rusya, Yunanistan ve Hırvatistan'dan yardım istediklerini söyledi.
Netanyahu'nun ofisinden dün gece yapılan açıklamada, işgal rejimi başbakanının Yunan, Hırvat ve Rus mevkidaşlarıyla telefon görüşmeleri yaptığı ve yangın söndürme uçakları göndermelerini istediği bildirildi.
Kuraklık nedeniyle İsrail'in orta ve kuzey bölgelerindeki ormanlarda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle geniş alanlara yayılan yangınlar bir türlü söndürülemiyor.
Yangınlarda şu ana kadar ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi yokken, işgal rejimi gazetelerinden Yediot Ahranot yangınların boyutunu gösteren fotoğraflar yayınladı.
Hırvatistan ve Yunanistan'ın Netanyahu'nun talebine olumlu cevap verdiği ve Rusya'nın da büyük bir yangın söndürme uçağı göndereceği ifade edildi.
İsrail itfaiye ekipleri Kudüs kentinin batısında çıkan yangını söndürmeye çalışırken, yangınların büyük maddi kayıplara yol açtığı bildirildi.