İsrail AB'nin 'Barış Sürecindeki Rolünü' Askıya Aldı

İsrail AB'nin 'Barış Sürecindeki Rolünü' Askıya Aldı

İsaril Başbakanı Benyamin Netanyahu, Avrupa Birliği'nin "Filistin-İsrail barış sürecindeki rolünü askıya alma" talimatı verdi

İsrail, Avrupa Birliği'nin illegal Yahudi yerleşim birimlerinde üretilen mallarla ilgili kararına tepki olarak birliğin Filistin-İsrail barış sürecindeki rolünü askıya aldı.
İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emanule Nahson, yaptığı yazılı açıklamada, "Başbakan Benyamin Netanyahu'nun talimatı doğrultusunda AB ile barış süreci ile alakalı tüm iletişim kanalları kapatıldı. Bu karar, AB'nin İsrail mallarının etiketlenmesi ile ilgili attığı adımın doğrudan sonucudur" ifadesini kullandı.
İsrail devlet radyosu, ismini açıklamadığı üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Netanyahu'nun Dışişleri Bakanlığından, Filistin ile barış sürecinde AB'nin rolü konusunda yeni bir değerlendirme yapmasını istediği, değerlendirme sonuçlanana kadar tüm diplomatik temasların askıya alınması talimatını verdiğini aktardı. 
AB, 11 Kasım'da, İsrail'in, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki gayrimeşru yerleşim birimlerinde üretilen ürünlerde "İsrail malı" etiketi kullanılmasını engelleyen bir karar almıştı.