İspanya'daki, Yeşil Parti'nin Lideri Müslüman Oldu

İspanya'daki, Yeşil Parti'nin Lideri Müslüman Oldu

İspanya'daki Yeşil Parti Lideri Tony Roderick, İslâmiyet’i seçtiğini açıklayarak, adını da ‘Cemal’ olarak değiştirdiğini söyledi.

Her türlü baskı ve karalamalara rağmen Avrupa'da İslâm'a olan ilgi her geçen gün büyüyor. İspanya'da Endülüs Emevi Devleti'nin yıkılmasından ve kültürünün yerle bir edilmesinden sonra İslâm'a olan ilgi söndürülemedi.

Almanya'da yabancı ve İslâm karşıtı aşırı sağcı parti Almanya için Alternatif'in (AfD) Brandenburg Eyaleti Havelland Bölge Başkan Yardımcısı Arthur Wagner'in Müslüman olmasından sonra, bir siyasetçi daha İslâm'la şereflendi.

İspanya'daki Yeşil Parti'nin Başkanı Tony Roderick da, İslâm'a döndüğünü açıkladı.

Geçen hafta Fas'ın Bamdağ şehrinde faaliyet gösteren Kadiri tarikatının dini törenine katıldığını açıklayan Roderick, İslâm'ın ne olduğunu ve diğer dinler arasındaki değerini, farkını sistematik bir çalışmadan sonra öğrendiğini belirterek, “Kur'an ve Hz. Muhammed'ın biyografisini okuduktan sonra içimdeki ruhu keşfettim, Müslüman olmaya karar verdim” dedi.

Roderick, İslâm'ı İspanya'nın Barselona şehrinde kabul ettiğini açıklamasından sonra, ismini de ‘Cemal' olarak değiştirdiğini söyledi.