İspanya ve Fransa Parlamentoları Filistin Devleti'ni Tanıma Tasarısını Oylayacak

İspanya ve Fransa Parlamentoları Filistin Devleti'ni Tanıma Tasarısını Oylayacak

İspanya Parlamentosu'nun 18 Kasım Salı günü Filistin Devleti'nin tanınması tasarısını oylaması beklenirken, Fransız Ulusal Meclisi'nin de 28 Kasım'da sosyalist çoğunluk tarafından sunulan ve Filistin Devleti'nin tanınmasını isteyen tasarıyı oylamaya sunac

İspanya Parlamentosu'nun 18 Kasım Salı günü Filistin Devleti'nin tanınması tasarısını oylaması beklenirken, Fransız Ulusal Meclisi'nin de 28 Kasım'da sosyalist çoğunluk tarafından sunulan ve Filistin Devleti'nin tanınmasını isteyen tasarıyı oylamaya sunacağı bildirildi.

Avrupa-Filistin Diyalog Forumu tarafından bugün (16 Kasım Pazar) yayınlanan raporda, İspanya Parlamentosu'nun Filistin Devleti'nin tanınmasıyla ilgili tasarıyı önümüzdeki Salı günü oylayacağı ifade edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'ten bir parlamenterin de Fransız Ulusal Meclisi'nin Filistin Devleti'ni tanıma tasarısını görüşeceği bildirildi. Tasarıda, "Fransız Ulusal Meclisi, Fransız Hükümeti'ni Filistin Devleti'nin tanınmasını İsrail-Filistin çekişmesinin nihai olarak sona ermesine vesile kılmaya davet etmektedir" ifadesine yer verildiği belirtildi.

Avrupa'da birçok devlet parlamentoları veya hükümetleri aracılığıyla Filistin Devleti'ni simgesel olarak tanıdı. Gözlemciler ise, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik ihlallerine göz yumulurken alınan bu kararların yetersiz olduğu görüşünde.