İsmail Heniyye: Filistin Davası Unutturuluyor

İsmail Heniyye: Filistin Davası Unutturuluyor

İsmail Heniyye, Mescidi Aksa'nın Yıkılması Tehlikesine Karşı Uyardı...

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı ve Filistin'in eski başbakanı İsmail Heniyye, işgal güçlerinin Mescidi Aksa'yı yıkma girişimleri ve Filistin davasını unutturma çabaları karşısında uyardı.

Heniyye, Mescidi Aksa'ya yönelen tehditler hakkındaki görüşlerini konuşmacı olarak katıldığı ve Gazze İslam Üniversitesi tarafından bugün (2 Kasım Pazar) düzenlenen "Filistin'de Siyonizm - İslam Çatışmasının Geleceğine Dair Öngörüler" başlıklı panelde dile getirdi.

Heniyye buradaki konuşmasında, Mescidi Aksa'ya yönelen tehdidin bu mabedin zaman veya mekân yönünden paylaştırılması aşamasını geçtiğine, tamamen yıkım tehdidiyle karşı karşıya gelme aşamasında olduğuna dikkat çekerek, bu kutsal mabedin yıkılmasının asıl amacının ise Filistin davasını İslâm âleminden koparmak olduğunu hatırlattı.

Heniyye, siyonistlerin Mescidi Aksa'yı yıkmanın şartlarını oluşturmak amacıyla çeşitli oyunlara başvurduklarına dikkat çekerek, işgal rejimi tarafından bu mabedin altına kazılan tünellerin ve çukurların artık son derece tehlikeli boyutlara ulaştığını vurguladı.

Heniyye, Arap Birliği teşkilatına ve İslâm âlemine yaptığı çağrıda da Kudüs'e birlikte sahip çıkmalarını ve Filistinlilere gerek maddi gerekse manevi yönden yardımcı olmalarını istedi.

Heniyye konuşmasında bugün ilan edilişinin 97. yıldönümü olması münasebetiyle Belfur Deklarasyonu'na da dikkat çekerek, başkalarının toprağı üzerinden vaatlerde bulunan bu tür deklarasyonların utanç verici olduğunu dile getirdi ve Filistinlilerin Filistin'den başka bir vatanlarının olmadığını, buraya alternatif bir başka vatanı da kesinlikle kabul etmeyeceklerini hatırlattı.

 

fiem