İsmail Haniye, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir'le Görüştü ​

İsmail Haniye, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir'le Görüştü ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dün (15 Ekim Pazar) Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dün (15 Ekim Pazar) Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Heniyye'nin görüşmede El-Beşir'e uzlaşı konusundaki son gelişmeler ile Fetih ve Hamas hareketlerinin Kahire'de imzaladıkları anlaşmalar hakkında bilgi verdiği ifade edildi.

Heniyye'nin ofisinden konuyla ilgili yayınlanan bildiride, Hamas liderinin doksanlı yıllarda Hartum'da yapılan diyalog görüşmelerinden bu yana Sudan'ın Filistin'de milli birliğin sağlanması için harcadığı çabaları hatırlattığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin bildirdiğine göre, Amerika'nın Sudan'a uyguladığı yaptırımları kaldırması dolayısıyla El-Beşir'i tebrik eden Heniyye, Sudan'a yapılan bir zulmün sona erdiğini dile getirdi. Ömer El-Beşir'in de uzlaşıdan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, anlaşmanın Filistinlilere ve Araplara hayır getireceğini söyledi.

Filistin davasının ümmetin davası olduğunu belirten El-Beşir, Sudan'ın Filistin halkına ve birliğine desteğinin devam edeceğini ifade etti. Hamas ve Fetih hareketleri Mısır'ın gözetiminde 12 Ekim'de Kahire'de uzlaşı anlaşmasına imza attı.