İslamoğlu: Hissi Dindarlık, İlmi Dindarlık...-VİDEO

İslamoğlu: Hissi Dindarlık, İlmi Dindarlık...-VİDEO

"Dindarlık ikiye ayrılır hissi dindarlık ve ilmi dindarlık. Hissi dindarlıktan bidat ve hurafe doğar..."

Mustafa İslamoğlu bu haftaki Cuma Hutbesinde açıklamalarda bulundu;

İslamoğlu kendisini, "Peygamberimizle vefatından sonra görüşme iddiaları" konulu hutbesinde "bizim herşeyimiz olan İslamın asli ilkeleri ve ana sütunlarının yerinden oynatılmaması düşüncesini üzerine en çok durduğu ve titizlendiği nokta olarak belirtti.

Dindarlık ikiye ayrılır diyen İslamoğlu, "bunları hissi ve ilmi olarak nitelendirdi. İlmi dindarlık ilim üzerine inşa edilmiştir. İlim üzerine inşa edilmiş bir dindarlıktan şuur doğar, salih amel doğar diyen İslamoğlu, hissi dindarlıktan ise, hurafe ürer,batıl ürer" dedi.

"Cahili dindar yaparsanız şeytana murid olur . İlk yapacağı iş tekfir işine başlar ve cinayete başlar" diye devam eden Mustafa İslamoğlu, Allah Rasulünü(aleyhissalatüvesselam) rüyada girme meselesine girdi.

Buhari'nin iştihadına göre senedi sahih olan bir rivayette "Beni rüyasında gören hayattayken görmüş gibidir, Çünkü şeytan benim suretime giremez" bu hadisin altına  "Peygamberimiz yaşarken gerçek hayattaki suretiyle gören demektir notu düşüldüğünü" belirten Mustafa İslamoğlu, Bu durumda bu hadisin kapsamı Peygamberimizi(aleyhissalatüvesselam) hayattayken görenlerle sınırlıdır. Eğer bir kişi Peygamberimizi hayattayken görmediyse onun rüyasında gördüğü kişinin sadece o kişinin zannıdır, Zira peygamberimizin gerçek suretini bilmiyor" dedi.

Buna göre, "hiç kimse, kimseyi kandırmayacak diyen" Mustafa İslamoğlu, Peygamberimizi görenlere sorun kime benziyordu diye, Şeyhine benzer hocasına benzer... "dedi.

İşte Mustafa İslamoğlu'nun hutbesinin tamamı:

Tevhidhaber.com