İslami STK'nın Ofisinde Böcek Bulundu

İslami STK'nın Ofisinde Böcek Bulundu

Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesinde tadilat yapıldığı sırada dinleme cihazının bulunmasından sonra, cemiyet bir basın açıklaması yaparak hukuksuzluğu kınadı.

Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesinde yapılan tadilat nedeniyle elektrik prizlerinin değiştirilmesi esnasında iki adet dinleme cihazı olduğu tahmin edilen düzeneğe rastlandı.Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi hukuksuzluğa tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

 

Yapılan basın açıklamasında, 21 Aralık`ta elektrik prizlerini yenilemek maksadıyla yaptıkları tadilat sırasında biri başkan odasında ötekisi de oturma salonundaki prizlere yerleştirilmiş halde iki adet dinleyici düzeneğinin tespit edildiği belirtildi.

 

“Hayır, faaliyetlerimiz birilerini rahatsız mı etti?”

 

Adliye önünde basın açıklaması okuyan Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şube Başkanı Emin Tetik yaşanılan hukuksuzluğu kınayarak,  “Her fırsatta halkımızın menfaatleri doğrultusunda faaliyet yürüten derneğimizin yaptığı hayır faaliyetleri belli ki birlerini epey rahatsızetmiş. Her faaliyeti yasal zeminde olan ve yasalar çerçevesinde faaliyetlerini yürüten derneğimize karşı yapılan bu dinleme faaliyeti boş bir çabanın ürünüdür. “ dedi.

 

Tetik daha sonra,derneklerinde söylenen her söz, yapılan her faaliyetin halkınhayrına ve menfaatine uygun olduğunu dile getirerek, bu dinleme faaliyetinin içinde bulunan odakların tarihte rezil oldukları gibi bu gün de rezil olmaya mahkûm olduğu vurgusunu yaptı.

 

“Yasa dışı dinlemeler fesat ve tahrip ehlinin işidir”

 

Toplum içerisinde fesadın yaygınlaşmasına, iyilik ve güzelliğin artmasını gaye edinmiş derneklerinde yapılan bu yasa dışı dinlemelerinfesat ve tahrip ehlinin işi olduğunu belirten Tetik, toplumda iyiliğin yayılmasını istemeyen şer çetelerinin faaliyetleri olduğuna dikkat çekti.

 

Tetik basın açıklamasının devamında, böyle bir sistemi oluşturmak ve devamlılığını sağlayacak donanım ancak asker ve polisin imkânlarıdâhilinde olduğunun altını çizerek, bu düzeneklerin incelenerek gerekli tahkikatın yapılması, düzenekleri oraya yerleştirenler ve dinleme olayını gerçekleştirenler hakkında yasal işlemlerin biran önce başlatılması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

 

Tetik son olarak suçluların en yakın zamanda adli merciler önünde gerekli cezaları almalarını temenni ederek basın açıklamasını bitirdi.  (İLKHA)