İslami Medya'nın Yalnız Bıraktığı Müslümanlar Cezaevine Giriyor

İslami Medya'nın Yalnız Bıraktığı Müslümanlar Cezaevine Giriyor

Fatih Akıncıları Onursal Başkanı Mehmet Şahin de, uydurma delillerle hükme bağlanan Umut Davası kapsamında tekrar cezaevine giriyor.

Selam Gazetesi eski Dağıtım Müdürü Abdulhamit Çelik’in 28 Şubat sürecinde uydurulan ve varlığı yıllardır tespit edilemeyen “Tevhid-Selam ve Kudüs Ordusu” örgütü üyesi olduğu yönündeki mahkumiyetinin onanmasıyla pazartesi günü cezaevine girmesinin ardından, İslami Analiz yazarlarından Fatih Akıncıları Onursal Başkanı Mehmet Şahin de aynı dava kapsamında tekrar hapishaneye gidiyor.

Dernek binasında dostlarla vedalaşan Şahin, tüm dostlardan helallik istedi. Ümmetin suskunluğundan, dostların vefasızlığından dem vuran Şahin hükümeti de adaletli olmaya davet etti.

“Sesimizi duyan olmadı”

Daha önce de Umut davası hakkında açıklama yapan Mehmet Şahin şöyle demişti:

“Bizler UMUT davası mağdurları olarak yıllarca mazlumiyetimizi anlatmaya çalıştık. Bize yönelik operasyonun arkasında Amerika var, İsrail var dedik. Sesimizi duyurmak için çok uğraştık ama başta ‘İslami’ medya olmak üzere sesimizi duyan olmadı.”

Aralarında Selam Gazetesi’nin eski sahibi Hasan Kılıç, Selam Gazetesi’nin eski Yazıişleri Müdürü Mehmet Ali Tekin ve Fatih Akıncılar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şahin’in bulunduğu 7 sanığın önümüzdeki günlerde cezaevine gireceği öğrenildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılamalarının 10 yılı geçtiği gerekçesiyle sanıkları tahliye etmişti. Yargıtay’ın kararı onamasının ardından sanıklar eksik kalan cezalarını yatacak.  

HAYALİ ÖRGÜTE CEZA YAĞMIŞTI

Sanıklardan Mehmet Ali Tekin, Hasan Kılıç ve Ekrem Baytap, hayali örgüt suçlamasıyla 15’er yıl hapis cezasına mahkûm olmuş, iyi halleri sebebiyle cezaları 12 yıl 6’şar aya indirilmişti.

Sanıklar Abdulhamit Çelik, Fatih Aydın, Yusuf Karakuş, Mehmet Şahin ve Recep Aydın da “silahlı suç örgütü üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezaları iyi halleri dikkate alınarak 6 yıl 3’er ay olarak belirlenmişti.