İslami Cihat’tan Hamas-İran ilişkileri için Arabuluculuk

İslami Cihat’tan Hamas-İran ilişkileri için Arabuluculuk

İslami Cihat’ın, Hamas ile İran arasındaki ilişkilerin eski haline dönmesi için arabuluculuk yaptığı açıklandı.

- Lübnan’da yayımlanan es-Sefir gazetesi, İslami Cihat’ın Direniş ekseninin kendi içindeki gerginliklere son verilmesi ve 50 günlük savaşın ardından Filistin içindeki durumun iyileştirilmesi için aylar önce arabuluculuk girişimleri başlattığını yazdı.

Es-Sefir gazetesi, bir İslami Cihat yetkilisinden naklen, İslami Cihat’ın 2014’teki Gazze savaşının ardından Hamas ve İran arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için çaba göstermeye başladığını bildirdi.

İslami Cihat yetkilisi, girişimleri sonunda Hamas’ın İran’a bir heyet gönderdiğini, Hamas-Tahran ilişkilerinde ilerlemelerin gözlemlendiğini ve Hamas yetkililerinin de İran’a teşekkür ettiklerini söyledi.

İslami Cihat yetkilisi, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in Tahran ziyaretinin önünde hala engeller bulunduğunu belirterek bu engellerin en büyüğünün de Hamas’ın Suriye politikasından kaynaklandığını söyledi ve “Bu konuda çabalar sürüyor, umarız Direniş ekseninin üyeleri arasındaki ilişkiler Suriye savaşı öncesinin normal şartlarına geri döner. Gazze hala abluka altında bulunuyor ve Gazze’nin yeniden inşası konusunda da hiçbir ilerleme gözükmüyor” dedi.

YDH