İslami Cihad'tan Dünya Kudüs Günü Açıklaması

İslami Cihad'tan Dünya Kudüs Günü Açıklaması

Filistin İslami Cihad Hareketi Siyasi Ofis üyesi, Kudüs ve Filistin meselesinin Arap ve İslam ülkelerinin en öncelikle meselelerinden olması gerektiğini bildirdi.

Dünya Kudüs Günü eşiğinde açıklamada bulunan Filistin İslami Cihad Hareketi Siyasi Ofis üyesi Nafiz Azzam, Dünya Kudüs Gününün, işgal altındaki Filistin ve Kudüs şehrindeki kritik durumu insanlara hatırlattığını ve onların Filistin ve Kudüs'ün işgalden kurtarılması için devreye girmeleri gerektiğini gösterdiğini bildirdi.
 İslami Cihad Hareketi üyesi, İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni'nin Ramazan ayının son Cuma gününü Dünya Kudüs Günü ilan ederek dünya müslümanlarından bu günde yürüyüş ve gösteri düzenlemelerini ve Kudüs'e destek vermelerini istemesinin çok değerli bir mücadele metodu olduğunu bildirdi.
 Öte yandan Filistin İslami Cihat Liderlerinden Halit el-Bataş da, Kudüs Gününde Arap ve İslam ümmetinin Filistin meselesine önem vereceğinden ümitli olduğunu belirterek, bu günü, ümmetin vahdet günü olarak değerlendirdi.
 El-Bataş şu ifadelerde bulundu: 'İmam Humeyni’nin İnkılabın ilk yıllarında ilan ettiği Dünya Kudüs Günü, İran İslam İnkılabı tarihinde İran ve bölge halkı için önemeli bir dönüm noktasıdır. Çünkü Filistin, Arap ve İslam ümmetinin ana meselesidir ve bu yüzden İmam Humeyni tarafından Kudüs Gününün ilan edilmesi, Filistinlilere İslam ümmetinin hala var olduğu ve bu ümmetin Filistin’i geri almak ve onu işgalci Siyonistlerin pençesinden kurtarmak için ayağa kalkacağı ümidini verdi.
 Bizim bakış açımıza göre, Kudüs Gününü ilan etmek, Filistin’i kurtarmada ve ümmeti, Müslüman ve Arap toplumunu Filistin’i kurtarmak için isteklendirmede gerçekleştirilen ciddi bir çabadır. Buna bağlı olarak, bizim bu davete fazlasıyla ümidimiz var ve bu davetin, kabile ve mezhep çatışmalarına ve cinayetlere bir faydası olmasını ve pusulanın yeniden Filistin’e doğru Peygamber (sav)’in miraç yerine dönmesini umuyoruz.'