İslami Cihad'dan Net Açıklama

İslami Cihad'dan Net Açıklama

İslami Cihad: Batı Şeria'yı savunmak için 'Silahlı Direnişe' hazırız

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Davud Şahab, ister işgal planının uygulanması olsun isterse onun anlaşması olsun Siyonist rejimin tüm saldırganlıklarına karşı direnişin ve Filistinlilerin öfkesinin devam ettiğini vurguladı.

Yemen'in el-Mesire haber ağına konuşan Şahab, "Her türlü işgal ve ilhaka karşı mücadele etmek direnişin hakkıdır ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar olarak görevimiz, Batı Şeria'daki halkımızı desteklemek ve gerektiğinde onları korumak için askeri müdahale için hazır olmaktır." dedi.

Şahab, ilhak planını ertelemenin onu iptal etmek anlamına gelmediğini belirterek, "Halkımızın çalışmalarına devam etmeliyiz ki herkes Filistin halkının Filistin topraklarının bir zerresinden bile asla vazgeçmeyeceğini bilmeli." dedi.

Davut Şahab, "Netanyahu'nun Batı Şeria'daki bazı Siyonist yerleşimlerin kısmi ilhakına başvurması muhtemeldir, ancak Filistinliler bununla da mücadele edecektir. İlhak planının uygulanması karşısında hiçbir şekilde teslim olmayacağız." açıklamasında bulundu.

İslami Cihad lideri, Arap ülkelerinin ilhak planına karşı tutumunu zayıf ve utanç verici olarak nitelendirerek, "Arap ülkelerinin pozisyonları için tavan belirleyen ABD hükümetidir." dedi.

Davud Şahab, Arap ülkelerine ve hükümetlerine güvenmediklerini, temel güvenlerinin Arap ve İslam halkına olduğunun altını çizdi.

Siyonist rejim ABD hükümetinin desteğiyle, Batı Şeria'nın yüzde 30'unu resmi olarak ilhak ve işgal etmeyi amaçlıyor. Filistinli yetkililer ve gruplar, bu hareketi Yüzyılın Anlaşması olarak adlandırılan ABD'nin Filistin karşıtı planının bir parçası olarak görüyorlar, bu yüzden ABD ve İsrail ile ilişkileri kesmek istiyorlar.