İslami Cihad’dan Kasım Süleymani Açıklaması

İslami Cihad’dan Kasım Süleymani Açıklaması

Lübnan'daki Filistin İslami Cihat Hareketi Temsilcisi, Şehit Kasım Süleymani'nin Gazze Şeridi'ndeki direnişin güçlendirilmesindeki önemli rolünü vurguladı ve Gazze'deki direnişin Siyonist rejimin iç cephesinin kırılganlığını ortaya çıkarabildiğini söyledi

Filistin İslami Cihad Hareketinin Lübnan’daki Temsilcisi İhsan Ataya, Güney Lübnan'ın kurtuluş yıldönümünü (25 Mayıs 2000) ve direnişe mağlup olan Siyonist askerlerin kaçışını tebrik etti.
 
İhsan Ataya konuşmasında Filistin meselesine değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Filistin’in duruşunun birliği, “Yüzyıl Anlaşması” nın başarısızlığında ve bu anlaşmanın maddelerinin uygulanmasının engellenmesinde kilit bir faktördü; Gazze'deki geri dönüş yürüyüşleri Filistin halkının birliği için ilginç bir sahne oluşturdu.
 
ABD hükümeti ve Siyonist düşman, Yüzyılın Anlaşmasında ve onu normal bir şekilde uygulamada başarısız olduktan sonra bazı Arap ülkeleriyle ilişkileri normalleştirmeye koştu.
 
Şehit Kasım Süleymani, yenilmez ordu adını verdikleri Siyonist orduyu yenen bir direniş olan Gazze'deki direnişin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynadı, direniş füzeleri bu orduyu bozdu ve bu rejimin ordusunun imajını yıktı ve bu rejimin iç cephesinin kırılganlığını ortaya çıkardı.
 
Direniş, bu hareketin güçlenmesinde ve yücelmesinde payı olan birçok şehit takdim etti. Bu şehitler özellikle füzelerinin düşman liderlerini korkuttuğu ve yerleşke sakinlerinin füzelerden korunmak için sığınaklara kaçtığı Gazze’de Siyonist-Amerika projesiyle mücadelenin gerçek destekçisi olduklarını kanıtladılar.
 
Siyonist düşmana karşı direnişin zaferi ve başarısındaki en önemli faktör, Filistin birliği ve her şeyden önce ümmetin çabalarının birliğidir. Bu yüzden sürekli olarak tüm direniş hareketleri ve onları destekleyen ülkeler de dahil olmak üzere Filistin ve Kudüs'ün kurtuluşuna giden yolda Siyonist-Amerika projeleriyle mücadele etmek için geniş bir direniş cephesi oluşturulması çağrısında bulunduk.
 
Göstergeler, Siyonist-Amerika projesinin başarısız olduğunu ve meşru direnişin zafere doğru ilerlediğini gösteriyor.’