İslami Cihad ve Hizbullah Arasında Görüşme

İslami Cihad ve Hizbullah Arasında Görüşme

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden bir heyet, dün, hareketin Lübnan’daki temsilcilerinden olan İhsan Ataya(Ebu Hüsam)’nın öncülüğünde Hizbullah’ın Siyasi Konsey üyesi Hacı Hasan Hubballah ile bir araya geldi.

Fistin İslami Cihad Hareketi’nden bir heyet, dün, hareketin Lübnan’daki temsilcilerinden olan İhsan Ataya(Ebu Hüsam)’nın öncülüğünde Hizbullah’ın Siyasi Konsey üyesi Hacı Hasan Hubballah ile bir araya geldi. Hareketin Medya ve Dış İlişkiler Komitesi Koordinatörü Şekib El-İna ve Beyrut’la ilişkilerden sorumlu Mahfuz Münevver de heyet içerisinde yer aldı. İslami Cihad heyeti ve Hizbullah’ın siyasi konsey üyesi arasında gerçekleşen görüşmede, özelde Filistin’de ve genel olarak tüm Arap dünyasında yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

Filistin’in birliği ve mülteci kamplarındaki durumunun değerlendirildiği görüşmede özellikle Ayn El-Hilva mülteci kampının durumu, kampta yaşayan Filistinlilerin korunmasının ve suyu bulandırmaya çalışanların engellenmesinin önemi üzerinde duruldu.

Taraflar işgalci düşmanın giderek artan saldırganlıklarını, tutuklama kampanyalarını, Filistinlileri göçe zorlamasını kınarken, bu haksız uygulamaların özellikle de işgal güçlerinin Mescid-i Aksa üzerinde kurduğu planın başarısızlığa uğramasının ardından arttığına işaret etti. Ayrıca Kudüs intifadasından ve direniş tercihinden yana olduklarını vurguladılar.

Hizbullah’ın Siyasi Konsey üyesi Hubbullah, Hizbullah’ın ve direnişin Siyo-Amerikan projeyi yenilgiye uğratma ve Filistin tamamıyla özgürleşene kadar bu projenin bölgedeki kuklalarına karşı mücadele etme hususundaki kararlılıklarını yineledi. 

İslamianaliz