İslami Cihad ve Hamas'tan Dünya Müslümanlarına Çağrı

İslami Cihad ve Hamas'tan Dünya Müslümanlarına Çağrı

Filistin İslami Cihat Hareketi'nin Tahran Temsilcisi, Müslümanları Arap ülkelerinin Siyonist rejim ile normalleşmesine karşı çıkmaya çağırdı.

Filistin İslami Cihat Hareketi Tahran Temsilcisi Nasır Ebu Şerif bugün Filistin Meselesi ve Tatbia konulu Uluslararası Müstazaaflar Forumu'nun ilk toplantısında yaptığı konuşmada, dinler arasında hiçbir farkın olmadığını ve herkesin müstazaflar ve ezilenlerin haklarının iadesi için yan yana gelmesi gerektiğini kaydetti. Ebu Şerif, Filistin'in emperyalizmin işgalinden kurtarmanın tek yolunun birlik olduğunu da belirtti.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Temsilcisi Halid Kaddumi de toplantıda yaptığı konuşmada, Siyonist rejim ile normalleşmeye karşı, belli planla hareket edilmesi gerektiğinin altını çizererek, Filistin meselesinin insanlık meselesi olduğunu vurguladı.

Trump gibi birinin BAE ve Bahreyn yöneticileriyle Filistin konusunda karar aldığına dikkat çeken Kaddumi, bu koşullarda tüm Müslümanlar'ın Siyonist rejimin işgaline karşı ortak cephe kurmaları gerektiğini belirtti.

Toplantıda konuşan İslami Mezhepler Üniversitesi Rektörü Seyyid Muhammed Hüseyni de, İslam dünyasında kamuoyu ve Müslümanlar, bazı Arap liderlerin siyonist rejim İsrail’le normalleşme ihanetini asla kabul etmeyeceğini ve bu hainleri de affetmeyeceğini belirtti.

Bu arada, İran Cumhurbaşkanlığına bağlı Filistin halkının İslam inkılabına destek komitesi Başkanı Ayetullah Muhammed Hasan Ahtari yaptığı açıklamada, bazı Arap rejimlerin korsan İsrail’le ilişkilerini normalleştirmesi, Suudi Arabistan’ın destekleri ve zemin hazırlaması ile gerçekleştiğini belirtti. (Ajanslar)