İslami Cihad ve Hamas: Safları Birleştirmek  Trump’ın Kararına Cevabımızdır!

İslami Cihad ve Hamas: Safları Birleştirmek Trump’ın Kararına Cevabımızdır!

Hamas Hareketi’nin yönetim kurulu heyeti, Dr. Musa Ebu Merzuk’un başkanlığında, Lübnan temsilcisi Ali Bereke ve Hüsam Bedran gibi üst düzey isimlerin de katılımıyla, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah ile bir araya geldi.

Hmas Hareketi’nin yönetim kurulu heyeti, Dr. Musa Ebu Merzuk’un başkanlığında, Lübnan temsilcisi Ali Bereke ve Hüsam Bedran gibi üst düzey isimlerin de katılımıyla, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah ile bir araya geldi.


İslami Cihad Hareketi Lübnan temsilcisi İhsan Ataya ve hareketin üst düzey isimleri de görüşmede aktif olarak bulundular.


Filistin meselesi üzerinde yaşanan son gelişmeleri değerlendiren taraflar, Trump’ın Kudüs’ü işgal devleti İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını ve bu karara verilecek olan karşılığı konuştular.


Safları birleştirmenin ve Siyonist işgal karşısında Kudüs İntifadası’nın ateşini yeniden alevlendirmenin önemine vurgu yapan taraflar, bu hamlenin Trump’ın kararı karşısında atılacak en doğru adım olduğunu, Kudüs’ün sonsuza dek Filistin’in başkenti olarak kalacağını vurguladılar.


Amerikan başkanının bu kararı alarak Filistin topraklarında, Filistin halkına karşı uyguladığı saldırganlıklarında Siyonistlerin ortağı olduğunu ilan ettiğini belirten taraflar, Amerika’nın bu hamlesiyle, Filistin-İsrail arasında müzakere ya da uzlaşı seçeneğinin tamamıyla ortadan kalktığını, intifada ve direnişin Filistin’in özgürlüğü yolunda izlenebilecek yegane yol olduğunu ifade ettiler.


Direnen Filistin halkını selamlayan taraflar, bugün Trump’ın kararını boykot eden Arap ve İslam ümmetine de teşekkürlerini sundular ve Kudüs konusundaki tavırlarını koruyacaklarını vurguladılar.

 

islamianaliz