İslami Cihad: Silahlarımız  Müzakere Konusu Olmaz

İslami Cihad: Silahlarımız Müzakere Konusu Olmaz

İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Dr. Muhammed El-Hindi, el-Aksa TV kanalında özel açıklamalarda bulundu.


Filistin'de faaliyet gösteren İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen liderlerinden Muhammed El-Hindi, Filistin Yönetimi'nin uzlaşı için ileri sürdüğü şartların imkansız ve kabul edilemez olduğunu ifade etti.


Muhammed El-Hindi, dün akşam (27 Ağustos Pazartesi) El-Aksa kanalında yayınlanan söyleşide, uzlaşı konusundaki sorunun Filistin Yönetimi'nin uzlaşı anlayışıyla Filistinli grupların uzlaşı anlayışının farklı olmasından kaynaklandığını söyledi.


Filistin Yönetimi'ne göre uzlaşının Batı Yaka'yı yönettiği gibi Gazze Şeridi'ni de yönetmek olduğunu belirten El-Hindi, bu şartları kabul etmediklerini açıkladı.


Batı Yaka'da direnişin üzerinde işgal güçleriyle birlikte Filistin Yönetimi'nin de ağır baskısı olduğuna dikkat çeken El-Hindi, Batı Yaka'daki gösterilerin şiddet kullanılarak bastırıldığına işaret etti.


El-Hindi, Filistin Yönetimi'nin Batı Yaka'da yaptığını Gazze Şeridi'nde yapmasına izin vermenin imkânsız olduğunu dile getirdi.


Arafat döneminde güvenlik güçleriyle direniş grupları arasında uyum olduğunu hatırlatan El-Hindi, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün demokratik temeller üzerinde yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydetti.


Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Yüzyılın Anlaşması'nı reddetmesini öven El-Hindi, Abbas'ın Filistin davasını tasfiye projesine karşı koymak istiyorsa uzlaşıya yönelmesi gerektiğini belirtti.


El-Hindi konuşmasının devamında İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerine değinerek şunları söyledi:


"Direnişin silahları kırmızı çizgidir ve bunun hakkında hiçbir müzakere kabul edilemez ve Filistin direnişi gruplarının ateşkese olan bağlılığı mutlak değil, İsrail'in saldırganlığı durdurma ve Gazze Şeridi'ndeki insanların yaşamlarını iyileştirme taahhüdünü yerine getirmesine bağlıdır.


Ateşkes görüşmelerine katılan direniş grupları, bu anlaşmanın herhangi bir siyasi anlaşmaya giriş olmaması için dikkatlidir. Mısır halkı dahil bütün taraflara, direniş silahının kırmızı çizgi olduğunu ve bununla ilgili tartışmanın bile kabul edilemez olduğunu ilan ettik. Direnişin İsrail'in her türlü saldırganlığına veya çılgınlığına doğrudan tepki verecek."


Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi